Wethouder Arno van Kempen mag de nieuwe naam van de grote theaterzaal onthullen. | Foto: pr./Henk Keijzer
Wethouder Arno van Kempen mag de nieuwe naam van de grote theaterzaal onthullen. | Foto: pr./Henk Keijzer Foto: pr.

Nieuwe namen voor theaterzalen Het Trefpunt

Warmond n Tijdens de nieuwjaarsreceptie van Theater Het Trefpunt, op zondag 7 januari, zijn de twee nieuwe namen voor theaterzalen onthuld.

Wethouder Arno van Kempen mocht aan het publiek onthullen welke namen de twee zalen hebben gekregen. De grote zaal heet vanaf nu Malgré tout-zaal en wordt de komende vijf jaar financieel ondersteund door mevrouw Mia Giesbers. Deze geboren en getogen Warmondse vindt het belangrijk dat ook in een dorp een bezoek aan het theater mogelijk blijft.

De kleine zaal draagt de naam Clara Sikking-zaal. Mevrouw Clara Sikking, bekend van haar galerie De Pomp en haar niet aflatende inspanningen jong en oud te verheffen met kunst en cultuur, heeft zich eveneens voor een lustrum aan het theater verbonden. Om dat extra luister bij te zetten, creëerde zij ook het keramieken naambordje.

De geldelijke steun maakt het voor het theater mogelijk om voorstellingen te blijven programmeren, alleen van de entreegelden zou dat anders niet meer gaan. Ook is er nu ruimte voor sfeer verhogende accessoires: zo werd onlangs al een theatergordijn in gebruik genomen dat bij de entree een meer aangeklede binnenkomst geeft. Zo is de stichting weer een stapje dichterbij een verdergaande professionalisering.