Sport in 't kort: TOP en Foreholte winnen

Teylingen n De Teylinger van deze week heeft helaas minder pagina's dan u van ons gewend bent. Het uitgebreide sportnieuws is te lezen onze website, www.deteylinger.nl. Hieronder staat kort het nieuws van afgelopen weekend.

De handbalsters van Foreholte pakte in een spannende wedstrijd de eerste punten buiten Voorhout. In 't Veld werd VZV met 22-25 verslagen. Dana vd Vlugt-Vincenten was goed voor tien goals, waaronder vijf penalties.

TOP begon het nieuwe jaar wat stroef. In eigen huis stonden de Sassenheimse korfballers bij rust nog met 13-14 achter tegen nummer negen DVO. Na de pauze was TOP/SolarCompleet de betere ploeg. De twee goals van Nick Pikaar tilde de thuisploeg naar 20-18. Daarna liep TOP uit naar een ruime 28-21 overwinning.

Frank Bloemheuvel is aangesteld als de nieuwe hoofdtrainer van VV Foreholte. Hij tekent op korte termijn een contract dat ingaat op 1 augustus 2018 en een looptijd kent van één seizoen. Bloemheuvel (47) was eerder trainer bij UVS, Ter Leede en RCL. Bij die laatste twee clubs was hij ook jarenlang als speler actief. In het dagelijks leven is hij docent Economie op het Rijnlands Lyceum Sassenheim. Daarnaast heeft Foreholte de samenwerking met Coen Stuurman (trainer Foreholte 2) en Jan de Koning (trainer JO19-1) met een jaar verlengd.

MHC Voorhout trapt op zaterdag 13 januari het jubileumjaar af. De hockeyclub uit Voorhout bestaat 25 jaar. Van 16.00 tot 19.00 uur zijn alle (oud)leden, vrijwilligers en overige genodigden welkom in het clubhuis. Voor de jeugd is er in de Breakout (clubhuis handbal) een eigen feestje.