Tonia van der Meij, Paul Does, Hans Komen en Marloes Floor. | Foto: pr.
Tonia van der Meij, Paul Does, Hans Komen en Marloes Floor. | Foto: pr. Foto: pr.

Jubilarissen bij St. Cecilia

Voorhout n Vier muzikanten van muziekvereniging St. Cecilia zijn zondag 7 januari in het zonnetje gezet. Tonia van der Meij-Jirka (60 jaar lid), Hans Komen (60 jaar muzikant), Paul Does (40 jaar lid) en Marloes Floor-Hoogervorst (25 jaar lid) kregen ieder een onderscheiding vanwege hun bijzondere jubilea.

Marloes Floor begon in 1991 bij St. Cecilia, leerde op de klarinet spelen en stroomde vervolgens door naar het harmonieorkest. Na een aantal jaar op de kleine trom te hebben gespeeld bij Adest Musica koos ze voor een nieuw instrument: de hoorn. Daarmee werd ook een overstap gemaakt naar de drumfanfare van St. Cecilia. Marcel Floor, de echtgenoot van Marloes, speldde de insigne voor het 25-jarig lidmaatschap dan ook vol trots op.

Paul Does speelt vanaf het prille begin op slagwerk bij St. Cecilia en is in Voorhout vooral bekend als tamboer-maître van drumfanfare. Does heeft bij de drumband gezeten, speelt slagwerk bij het harmonieorkest én is (als één van de medeoprichters) als tamboer-maître actief bij de drumfanfare. Als dank voor zijn veertigjarig lidmaatschap werd hem een insigne opgespeld door zijn moeder.

Tonia van der Meij is letterlijk één van de vrouwen van het eerste uur bij St. Cecilia. Ze wilde destijds bij de muziek, maar er zaten nog geen vrouwen op. Tonia moest zelfs toestemming vragen bij de pastoor. Ze begon op de klarinet en dat heeft ze nooit meer losgelaten. Tonia heeft al veel insignes mogen ontvangen. Tien jaar geleden werd ze al erelid van St. Cecilia. Met haar zestigjarige lidmaatschap is er opnieuw een mijlpaal bijgekomen. Het bijbehorende insigne werd dan ook opgespeld door kleindochter Elvira.

Trombonist Hans Komen is zestig jaar lid van de muziekbond en ontving een insigne. Lees meer op www.deteylinger.nl.