Afbeelding
Foto: pr.

Prinsentweeling bij TV West

Sassenheim n Dat carnavalsvereniging De Saksen dit jaar een uniek prinsenpaar heeft, is ook de regionale omroep niet ontgaan. Omroep West kwam speciaal naar de nieuwjaarsreceptie van de carnavalsvereniging om Prins Michel 1 en Prins Ronald 1 te spreken over hun bijzondere duobaan. De Prinsen worden dit jaar ondersteund door pages Ilse van Diemen en Marieke Heemskerk. Bijzonder is ook dat Daan van Leeuwen, zoon van Prins Michel, dit jaar de Jeugdprins der Saksen is. De reportage is te zien op www.omroepwest.nl.


Vragen over groei Schiphol

Teylingen n Dit jaar moet een besluit worden genomen over de groeimogelijkheden van luchthaven Schiphol. Hierover vindt overleg plaats met de Omgevingsraad Schiphol. De NOS heeft onlangs aan de 31 gemeenten die deel uitmaken van die Omgevingsraad vragen gesteld. Enkele gemeenten hebben aangegeven geen vertrouwen te hebben in een juiste afloop en vinden dat de Omgevingsraad niet goed functioneert. Teylingen heeft in dat onderzoek niet gereageerd. Dat noopte het D66-raadslid Bart van der Ploeg om aan B&W vragen te stellen. Enkele van deze vragen zijn vorige week in deze krant door wethouder Arno van Kempen beantwoord. Daarnaast wil D66 weten of B&W vindt dat de belangen van inwoners van Teylingen voldoende worden behartigd en wat het standpunt van het college zelf is over de uitbreidingsmogelijkheden van de luchthaven. (NK)


Basisscholen in Sophia Scholen

Regio n De Sophia Stichting en Stichting PCPO zijn per 1 januari opgegaan in de nieuwe stichting Sophia Scholen. Alle katholieke en protestants-christelijke basisscholen in de regio vallen onder deze stichting. De fusie was vooral van belang voor het behoud van een aantal basisscholen in de Duin- en Bollenstreek. De financiële situatie bij de Sophia Stichting is weer stabiel, nadat in 2015 bleek dat de katholieke stichting in de rode cijfers stond. Kort daarop volgde ook de christelijke PCPO, maar die stichting bleek nog een stuk dieper in de schulden te zitten. Bij niet fuseren zijn de financiële gevolgen groter dan bij fusie, meldden de bestuurders eerder al. Na goedkeuring van de Raad van Toezicht en de Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad is de fusietoets aangevraagd én verkregen. "We zijn erg blij met de officiële goedkeuring van het Ministerie van OCW", meldt Sylvia Spierenburg, lid college van bestuur. Voor Sophia Scholen is een nieuwe huisstijl ontwikkeld, inclusief een nieuw logo. De stichting hoopt in juni een nieuw meerjarenbeleidsplan te kunnen presenteren.