Cursus Android voor beginners

Teylingen n Seniorweb start binnenkort weer een cursus Android voor beginners, voor bezitters van dat type tablet. De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van twee uur en wordt gegeven door vrijwilligers van Seniorweb. Voor de cursus nemen deelnemers eigen Androidtablet mee. Met slechts zes deelnemers is er voldoende ruimte voor aandacht en vragen.De cursus wordt gegeven op woensdag 7, 14, 21 en 28 februari om 14.15 uur in de bibliotheek Sassenheim (Kerklaan 42). Deelname bedraagt 35 euro voor leden en 40 euro voor niet leden. Aanmelden via www.bibliotheekbollenstreek.nl of aan de balie van een van de vestigingen.


Lichtjesoptocht door Warmond

Warmond n Ook dit jaar organiseert de Vereniging tot viering van Warmondse feesten (VWF) een fakkel- en lampionnenoptocht op zaterdag 20 januari. De optocht start om 18.00 uur vanaf het plein bij de Geestlaan. Voor kinderen vanaf 8 jaar heeft de VWF brandende fakkels om mee te lopen. Kinderen onder de 8 jaar kunnen een mooie lampion van thuis meenemen om de optocht te verlichten.

De optocht wordt muzikaal begeleid door Rob Bommezijn. Het eindpunt van de tocht is het Pleintje bij de Pomp aan de Dorpsstraat, waar de optocht om circa 18.30 uur zal arriveren. Hier zorgt de VWF in samenwerking met Grand Cafe de Oude school voor heerlijke warme chocolademelk, glühwein en snert. Alle kinderen van Warmond worden met hun ouders uitgenodigd om mee te doen aan deze optocht.


Collecte voor Hersenstichting

Teylingen n Elk jaar gaan ruim 18.000 collectanten langs de deuren om geld in te zamelen voor al die mensen die te maken hebben met hersenziekten en hersenaandoeningen. En dat kan iedereen overkomen, want 1 op de 4 mensen krijgt te maken met een hersenaandoening. De collecteweek is van 29 januari tot en met 3 februari.

De Hersenstichting zet alles op alles om hersenen gezond te houden, hersenaandoeningen te genezen en patiëntenzorg te verbeteren. Om dit te bereiken laten ze onderzoek doen, geven voorlichting en voeren vernieuwende projecten uit.