Leer werken met DigiD

Voorhout n De Bibliotheek Bollenstreek vindt het belangrijk dat mensen zich kunnen redden in de wereld waar internet niet meer weg te denken is. Ook in de gemeente Teylingen kunnen veel zaken via internet geregeld worden.

Tijdens de cursus Digisterker wordt men wegwijs gemaakt bij het regelen van overheidszaken. Tijdens vier bijeenkomsten van twee uur wordt het aanvragen en leren gebruiken van DigiD geoefend. Ook het zoeken van werk, aanvragen van huur- of zorgtoeslag, doorgeven van een verhuizing komen aan de orde.

Deze cursus wordt gegeven in bibliotheek Voorhout (Herenstraat 48). De cursus start op dinsdagmiddag 27 maart. Daarna zijn de cursusdata 10, 17 en 24 april van 14.15 tot 16.15 uur. De cursus wordt gegeven in kleine groepen, zodat er veel ruimte is voor persoonlijke aandacht. Alleen inwoners van Teylingen kunnen zich opgeven voor deze cursus.

De bijdrage voor deze vier bijeenkomsten is 15 euro voor leden van de bibliotheek en 20 euro voor niet-leden. Dit is inclusief koffie en thee en het gebruik van een laptop.

Aanmelden kan via www.bibliotheekbollenstreek.nl/cursussen of aan de balie in de bibliotheek.


Stil verlies in Rouwcafé

Sassenheim n Onbegrepen rouw, verdriet waar weinig begrip voor is en stil verlies zijn de drie onderwerpen van het Café Over-Leven, dat op zondag 21 januari om 14.30 uur in de bibliotheek van Sassenheim (Kerklaan 42) begint. De toegang is gratis.

Er zijn veel soorten verlies. Voor het oog grote en minder grote. Wat voor de één minder belangrijk lijkt, kan voor een ander grote invloed hebben. Er wordt in stilte vaak meer geleden dan we aan de buitenkant zien. Meestal langer dan opgemerkt wordt door de omgeving. Verdriet heeft altijd een verhaal. En dat verhaal wil gehoord en begrepen worden. Met te grote bescheidenheid doe je jezelf geen goed.

Met dit gegeven gaan bezoekers van het rouw- en verliescafé actief bezig onder leiding van Barbara Bosveld, die haar eigen verliesverhaal wil delen en ook wil laten zien wat haar daarbij geholpen heeft. Met haar eigen ervaring kan zij de bezoekers wellicht een eindje op weg helpen bij het zoeken en vinden.

Tijd en aandacht

De bijeenkomsten van het Café Over-Leven zijn bedoeld voor iedereen met een rouw- of verlieservaring, die hierin steun wil vinden in een vertrouwde omgeving, waar tijd en aandacht is. De erkenning en de herkenning van lotgenoten kunnen steun bieden.

Voor meer informatie, neem contact op met Laura Methorst, lid van de werkgroep en welzijnsadviseur bij Welzijn Teylingen. Zij is te bereiken op 0252-231805.