Iris van der Stelt (l) en Lisa van der Geest (m) op het podium. | Foto: pr./schaatspeloton.nl Foto: pr./schaatspeloton.nl

Twee keer winst voor Lisa van der Geest

Warmond n Lisa van der Geest schreef zaterdag 13 januari de elfde wedstrijd om de KPN marathon Cup op haar naam en kwam op woensdag 10 januari als eerste over de streep op Flevonice.

De wedstrijden op Flevonice in Biddinghuizen gaan over 40 kilometer en Lisa van der Geest reed meer dan de helft alleen. Na een ontsnapping met Chantal Hendriks nam van der Geest op 20 kilometer afstand en reed solo naar de overwinning.

Op zaterdag 13 januari, de verjaardag van Lisa van der Geest, was de winst weer voor de Warmondse. Al vroeg in de elfde wedstrijd om de Marathon Cup, ontsnapten vier dames uit het peloton. Van der Geest, Imke Vormeer, Emma Engbers en Aggie Walsma zetten het peloton op een ronde. Later probeerden nog zeven dames weg te komen, maar zij kregen daarvoor niet echt de kans. In de eindsprint was Van der Geest de snelste, voor de tweede keer reed zij op haar verjaardag naar de zege. Engbers werd tweede en Walsma reed naar de derde plaats. Vormeer, die veel werk had verricht in de ontsnapping, viel net buiten het podium.

Leider Van der Stelt

Iris van der Stelt, ook Warmondse IJsclub, blijft in het oranje leiderspak, zij finishte als achtste. Van der Stelt heeft nog 11,2 punten voorsprong op Emma Engers, de nummer twee in het tussenklassement. Loesanne van der Geest (WIJC) haalde met haar zestiende plaats vijf klassementspunten binnen.

Anne Leltz uit Voorhout (WIJC) finishte als regiorijdster als 42ste.

Clubrecord

Leander van der Geest, ook lid van WIJC, eindigde in de Topdivisie heren op de zes plaats. In de eerste ontsnapping zat ook Leander van der Geest en de groep van achttien man nam een ronde voorsprong op het peloton. Drie mannen probeerden een extra ronde te pakken en dat lukte uiteindelijk. Van der Geest, Hekman, Hoolwerf en Stoltenborg probeerden ook een tweede ronde voorsprong te pakken, maar dat lukte hen niet meer. Ariƫns won de wedstrijd en heeft het oranje leiderspak terug.

Kees Heemskerk deed de laatste weken niet mee met de marathonwedstrijden, maar richtte zich op de langebaan. Vorige week, met als resultaat winst bij het Zuid-Hollands Kampioenschap,en een nieuw clubrecord op de 10 kilometer.

In Groningen reed hij de wedstrijd om de Gruno Bokaal. De resultaten op de 500, 1500 en 5000 meter lagen boven zijn eerdere persoonlijke records op die afstanden. Op het sluitstuk, de 10 kilometer reed Heemskerk naar 14.44.57. Dat is een dikke verbetering van het WIJC clubrecord dat in 2012 door Leander van der Geest was gereden: 14.57.59.