Arjan Rudolphus, de eerste voorzitter van MHC Voorhout, overhandigde de eerste vlag aan de huidige voorzitter Dave van der Wagt. | Foto: pr.
Arjan Rudolphus, de eerste voorzitter van MHC Voorhout, overhandigde de eerste vlag aan de huidige voorzitter Dave van der Wagt. | Foto: pr. Foto: pr.

n Mixed Hockey Club Voorhout viert 25-jarig bestaan

Voorhout n Een kwart eeuw alweer bestaat Mixed Hockey Club Voorhout dit jaar. Op zaterdag 13 januari was de kick-off van het lustrumjaar.

Bijna 200 leden, oud-leden, bestuurders vulden het clubhuis op Sportpark Elsgeest. De eerste voorzitter van de club, Arjan Rudolphus, vertelde tijdens de receptie hoe vijfentwintig jaar geleden de club werd opgericht, zonder clubhuis en – nog belangrijker – zonder veld. In recordtijd waren er zo'n 50 aanmeldingen en werd een veld gehuurd van de KTS. Een keet, waar maar één team tegelijk in kon, deed dienst als clubhuis. Vijfentwintig jaar later staat de teller op zo'n 600 leden en heeft de vereniging een mooi clubhuis. Als aandenken aan het begin van de vereniging overhandigde Rudolphus de eerste clubvlag aan de huidige voorzitter Dave van der Wagt.

Van der Wagt sprak zijn waardering uit voor alle vrijwilligers die de afgelopen vijfentwintig jaar alle ontwikkelingen van de vereniging mogelijk hebben gemaakt. Door de geplande uitbreiding van het sportpark - nodig om het huidige aantal leden en de voorziene groei daarvan te kunnen laten trainen en wedstrijden spelen - zal de club in de nabije toekomst over drie velden gaan beschikken. Deze uitbreiding gaat de komende tijd nog veel inzet van de vrijwilligers vereisen.

Maar eerst nog even het lustrumjaar, waarin een lustrumfeest, een pubquiz, een familie hockeytoernooi en allerlei andere activiteiten op de planning staan.