De start van de koppelkoers in Leeuwarden. | Foto: pr./Chris Zuiderduin
De start van de koppelkoers in Leeuwarden. | Foto: pr./Chris Zuiderduin Foto: pr./Chris Zuiderduin

WIJC'ers strijden om Cor Zuiderduin Bokaal en Wim Vergeer Trofee

Warmond n Leden van de Warmondse IJsclub strijden ieder jaar op het eigen WK - Warmondse Kampioenschappen - om de Cor Zuiderduin Bokaal en de Wim Vergeer Trofee. Op zaterdag 20 januari was het onderlinge toernooi in de 11Stedenhal in Leeuwarden.

Het is vaak lastig om op een goede tijd in het schaatsseizoen ijs te krijgen op de banen in Haarlem en Den Haag. Daarom weken de Warmonders uit naar Leeuwarden. Op 20 januari waren er geen reguliere wedstrijden van district of gewest en zouden zoveel mogelijk leden aan de start kunnen staan. Ook voor het vervoer werd gezorgd, 60 leden lieten zich in een bus naar de 11Stedenhal rijden. Enkele leden gingen met eigen vervoer naar Leeuwarden.

Er stonden 50 leden aan de start en er waren 20 WIJC-vrijwilligers voor een goed verloop van de wedstrijden. De baancommissie van de 11stedenhal zorgde voor de bediening van de elektronische tijdwaarneming.

Pupillen kregen de kans om op een 400 meter baan een officiƫle 500 meter en 300 meter te rijden. Dat leverde dan ook mooie pr's op. Ook bij de junioren en recreanten werden veel persoonlijke records gereden. De recreanten reden en 500 meter en een 1000 meter, de andere deelnemers een 500 en 1500 meter. Daarnaast reden de bikkels nog een 3000meter. Voor de beste rijder en rijdster op de 500-1500 en 3000 meter is een aantal jaren geleden de Cor Zuiderduin Bokaal ingesteld. Kees Heemskerk won die bokaal bij de heren, de jarige Sosha Zuiderduin deed dat bij de dames.

Het toernooi eindigde met de koppelkoers waarbij de snelste schaatser van de avond gekoppeld wordt aan de langzaamste. Het koppel Frans Biemond-Rianne Koot won de Wim Vergeer Trofee.