Ouders Heidi en Stefan zijn trots op hun dochters Kate (7), Lilly (4) en de pasgeboren Jade. | Foto: Esther Luijk
Ouders Heidi en Stefan zijn trots op hun dochters Kate (7), Lilly (4) en de pasgeboren Jade. | Foto: Esther Luijk Foto: Esther Luijk

Jade is de eerste Teylingse baby

n Kate en Lilly supertrots op hun zusje

Sassenheim n Ouders Heidi en Stefan Kluin zijn in de wolken met hun kersverse dochter. Baby Jade werd op 4 januari om 3.45 uur geboren en was daarmee officieel de eerste baby van Teylingen in 2018. Ook al is het al het derde meisje dat het gezin mag verwelkomen, het blijft een onbeschrijfelijk bijzondere gebeurtenis, volgens moeder Heidi. "Het is nog steeds even speciaal, een echt wonder! We zijn enorm dankbaar dat ze bij ons is en dat ze kerngezond is."

Door Esther Luijk

De bevalling gebeurde thuis en duurde niet heel lang. Sterker nog: "het was in twee uurtjes gepiept", lacht Heidi. "Vanwege veel bloedverlies bij de eerdere bevallingen was het plan om in het ziekenhuis te bevallen, maar toen de verloskundige kwam vertelde ze ons dat het al te laat was om nog naar het ziekenhuis te gaan. Voor de zekerheid kwam er nog een verloskundige, en er waren ook een stagiair en een kraamhulp aanwezig. Mijn ouders kwamen op de meiden letten, dus het was volle bak; het leek wel open huis!"

Trotse grote zussen

Jade is het kleine zusje van Kate (4) en Lilly (7). De rol van grote zus nemen zij maar al te graag op zich. Een knuffel en een kusje, het dekentje recht leggen en de knuffelbeer wat dichterbij, ze draaien er hun hand niet voor om. "Ze heeft eigenlijk drie moeders", lacht Stefan. "De meiden moesten eerst wel even wennen aan hun nieuwe zusje, maar dat is logisch. Jade vraagt natuurlijk veel aandacht en je hebt maar twee handen. Maar het gaat heel goed nu, ze zijn gewend aan de situatie en supertrots op hun zus."

Kennismaken met geloof

Binnenkort wordt Jade opgedragen in de baptistengemeente van Stefan en Heidi. "We geloven dat we haar van God hebben gekregen en we willen graag kenbaar maken dat we heel dankbaar zijn", zegt Stefan. "We laten Jade tijdens haar jeugd kennis maken met het geloof, maar het is uiteindelijk aan haar zelf om, als ze ouder is, te bepalen wat ze daarmee wilt doen."

Iedereen leeft mee

De trotse ouders wonen al ruim elf jaar in Sassenheim. Heidi komt oorspronkelijk uit het Brabantse Dommelen en Stefan uit Haarlem. Ze leerden elkaar kennen via een datingsite. "We wilden graag in een dorp wonen en Sassenheim wat betreft ons werk ook praktisch", vertelt Heidi. "We woonden eerst aan de Essenlaan en sinds vorig jaar hier in de Van Heemstrastraat. Het is een heel sociale buurt, met veel jonge gezinnen, dat is erg leuk." Stefan knikt: "Het is ook zo leuk dat iedereen meeleeft. We krijgen enorm veel kaartjes, cadeautjes, noem maar op. Ook van mensen die je eigenlijk bijna nooit spreekt. Echt geweldig!"

Verrassingslunch

Het gezin is overladen met cadeautjes, kaarten en bloemen. Namens De Teylinger krijgen Heidi en Stefan een verrassing van brasserie HEREN52 uit Voorhout. Eigenaar Patrick van Kesteren biedt de ouders een complete lunch aan inclusief prosecco. Zij kunnen er dan samen even uit om te toosten op de geboorte van Jade.