Vooruitgang tekent voor 28 huurappartementen in Engelse Tuin

Voorhout n Woonstichting Vooruitgang heeft deze een aanneemovereenkomst getekend voor de bouw van 28 appartementen in de sociale huur in het plan Engelse tuin. Rehorstbouw gaat de woningen aan de zuidelijke randweg bouwen.

De bouw van de woningen is een onderdeel van de prestatieafspraken die Vooruitgang maakte met de gemeente Teylingen en past in het streven dat er in elk nieuwbouwplan een mix komt van koopwoningen en zowel sociale- als vrijesector woningen.

Woningnet

De woningen, van circa 74 m2, zijn verdeeld over vier verdiepingen en de huur van varieert tussen 592 en 710 euro. Het is de bedoeling om eind april met de bouw te beginnen. Zo'n twaalf maanden later worden de woningen dan opgeleverd. Ruim voor die tijd zijn de nieuwe huurders al bekend. De woningtoewijzing vindt plaats via Woningnet Holland Rijnland.


Workshop: Krachtig Bestuur

Teylingen n Besturen betekent richting geven aan de vereniging, een koers uitzetten en op basis van deze koers beslissingen nemen. Op woensdag 28 februari van 19.30 tot 22.00 uur neemt Theo Versnel, van de Sesamacademie, een avond de tijd om in gesprek te gaan over besturen. Aan de orde komen onder andere toekomstvisie, meerjarenplan, begroting, bestuursvorm, het vinden van de juiste bestuurders en de competenties die zij moeten hebben. Daarbij komt ook aan bod het bespreken van de verdeling van de taken, het functioneren als team, efficiënt vergaderen en het hanteren van de juiste leiderschapsstijlen. Ook is er aandacht voor verzekeringen en aansprakelijkheid, en de juiste contracten. De workshop wordt georganiseerd door Welzijn Teylingen en wordt gehouden in Sassembourg (Jan van Brabantweg 59 in Sassenheim). Vooraf aanmelden is gewenst en kan via www.welzijnteylingen.nl en via 0252 231805.


Plan Kagerzoom: dijken verlagen, extra laarzenpad

Vervolg voorpagina

En er klonken vorige week tijdens de bijeenkomst geluiden van hen die niets willen veranderen in het gebied Kagerzoom. Maar een groot aantal aanwezigen juichten een aanpassing toe. De plannen werden wel kritisch beoordeeld. Zoals de toegankelijkheid voor minder validen, ouderen en blinden. Zo kunnen de veeroosters een probleem vormen. De gescheiden voet- en fietspaden, die smaller worden, kunnen ook een hindernis zijn. Dat de koeien vrij kunnen wandelen op de paden, is ook een uitdaging, zeker voor de honden. Die moeten maar aangelijnd worden, vindt de één. De ander wil hen juist los kunnen laten rennen, desnoods in een afgeschermd gebied. Het plan voor extra laarzenpaden vindt de één een goed idee, de ander weer niet. Het kappen van de populieren is geen goed plan, menen velen, alsook het verlagen van de dijk die door het gebied loopt. De bewoners aan de rand vrezen voor hun privacy. Dat idee zou nog wel eens kunnen struikelen. Maar de uitkijktoren op de kop van de Tengnagel, daar waren weer een aantal aanwezigen sterk voor.

Kortom, de meningen over een mogelijke invulling waren bijzonder sterk verdeeld. Het moet echter uiteindelijk wel gaan leiden tot een plan waar de massa zich in kan vinden. Dat wordt nog een behoorlijke puzzel voor de gemeente. Er ligt nog wel een herdenkingssteen op het zuidelijke deel van het eiland. Wat daarmee gaat gebeuren, werd op navraag die avond niet duidelijk. | Tekst: Nico Kuyt