'Diep geschokt door overlijden Van der Zon'

Teylingen n Leo van der Zon was voor de VVD achtenhalf jaar wethouder in Teylingen, waar hij na onenigheid met zijn eigen fractie in 2014 zelf opstapte. Namens de VVD reageert fractievoorzitter Marlies Volten op het plotselinge overlijden van Van der Zon.

"Diep geschokt ontvingen wij maandagochtend het bericht over het overlijden van Leo van der Zon. Wat een verdrietig nieuws. Leo was altijd druk met een verscheidenheid aan werkzaamheden, heeft afgelopen zomer een mooie reis gemaakt door de Verenigde Staten en zou binnenkort een groot feest vieren voor zijn zestigste verjaardag.

We zijn Leo enorm dankbaar voor zijn grote inzet voor de lokale VVD. Van 1990 tot 2002 was hij raadslid en fractievoorzitter voor de VVD in Voorhout. Direct na het ontstaan van Teylingen in 2006, werd Leo wethouder van financiƫn en ruimtelijke ordening voor de VVD, dit is hij gebleven tot 2014.

Leo heeft zich ingezet voor het op de kaart zetten van de (nieuwe) gemeente en het succesvol leiden van de herindeling. Leo was een echte Bollenstreker en is van grote betekenis geweest voor de bestuurlijke samenwerking in de streek. We hebben Leo leren kennen als een energiek en daadkrachtig bestuurder met veel plezier in zijn werk. Een echte strateeg met het hart op de goede plaats. In de fractie kenden we hem als standvastig 'debater' met groot gevoel voor humor en enorm veel dossier kennis.

Wij wensen zijn dochter, andere familie en vrienden veel sterkte met dit grote verlies."


'We kunnen dit niet bevatten'

Regio n "Nog mooier en magnifieker dan andere jaren." Met die woorden kondigde Leo van der Zon als voorzitter van het Bloemencorso ieder jaar de mooiste parade van de Bollenstreek aan. Het bestuur van de Stichting Bloemencorso laat in een reactie weten diep bedroefd te zijn door het plotselinge overlijden van zijn bevlogen voorzitter. "Wij kunnen dit niet bevatten, zo plotseling, zo onverwacht. Een malaria-aanval is hem fataal geworden. We kennen allemaal de prachtige foto's van zijn reis naar Oeganda waar hij voor zijn werk naar toe was. Helaas is de malariamug hem daar op zijn weg tegengekomen met deze ongelofelijke gevolgen," schrijft het bestuur van het Bloemencorso in een reactie. " [...]Leo was volop actief met het werven van praalwagens en andere corsodeelnemers en de vele andere corsoprojecten. Typerend zijn de vele inspanningen die hij leverde in het kader van vernieuwing in het corso en het verder uitrollen van een duurzame samenwerking met de corsogemeenten." Uit de afsluitende reactie van het bestuur valt op te maken dat het corso, dat op zaterdag 21 april gepland staat, doorgaat. "In zijn gedachte zullen wij dit jaar een Bloemencorso laten rijden, dat zoals hij ieder jaar zei: "nog mooier en magnifieker is dan andere jaren"."