E-meeting in teken van liefde

Sassenheim n De zesde e-meeting in de Dorpskerk (Hoofdstraat 217) staat op zondag 4 februari in het teken van liefde. De bijeenkomst is geen kerkdienst, maar een inspirerend samenzijn voor alle leeftijden met koffie, muziek en filmpjes. Het thema 'Liefde' past bij de maand februari. De bijeenkomst begint om 10.00 uur en in het uur dat volgt, is er ruimte voor mooi verhalen, discussies, samen zingen, knutselen en vooral inspiratie opdoen. Ook kinderen zijn van harte welkom tijdens de e-meeting.


Wie troost mij?

Voorhout n 'Wie troost mij?' is de vraag die centraal staat tijdens de bijeenkomst van de Rafaëlgroep Voorhout op woensdag 7 februari in de Roef (Herenstraat 47). De samenkomst is bedoeld voor mensen die in hun naaste omgeving een dierbare hebben verloren. De bijeenkomst begint om 14.30 uur, de deuren gaan open om 14.15 uur. Voor vragen, bel naar Leny van Beek (0252-216382) of Greet Hoek (0252-216363), of stuur een bericht naar rafaelgroepvoorhout@gmail.com. Voor vervoer kunnen bezoekers ook contact opnemen via bovenstaande telefoonnummers.


Taizéviering

Sassenheim n In de Dorpskerk (Hoofdstraat 217) is op zondag 4 februari om 19.00 uur een oecumenische Taizéviering. De stilte krijgt in de Taizédienst een belangrijke plaats en geeft ruimte voor inkeer en gebed. Even een stil moment om bewust te leven in deze vaak zo hectische tijd. Daarbij is er gelegenheid een kaarsje te ontsteken voor een situatie in de wereld of iemand die men in gedachte heeft. Voorganger is ds. T. Moll en het Oecumenisch Kleinkoor Sassenheim verleent medewerking. De Taizédienst is geschik voor jong en oud, en van alle kerkelijke gezindten.


Familierelaties in de Bijbel

Voorhout n Dr. Ad van Nieuwpoort spreekt op maandag 5 februari over Abraham in de serie lezingen met het thema 'Familierelaties in de Bijbel'. De Bijbel is het grote boek van de Uittocht. Die Uittocht begint bij Abraham die de vader van alle gelovigen wordt genoemd. Zijn gang uit Oer is de verbeelding van het loslaten van het verleden. Zijn gang met zijn zoon Izaak is de verbeelding van het loslaten van de toekomst. De lezing is in De Verdieping (Aletta Jacobslaan 1, ingang aan de achterzijde) en duurt van 20.00 tot 22.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur. De entree bedraagt 5 euro.