Kijkje in de zorgserre

Sassenheim n Eind vorig jaar werd in de Hyacintenstraat 7 de Zorgserre door wethouder Arno van Kempen 'geopend'. De woning fungeert het komende jaar als modelwoning om inwoners van Teylingen en omgeving kennis te laten maken met het concept. Om zoveel mogelijk mensen in de gelegenheid te stellen om de Zorgserre met eigen ogen te aanschouwen, is er een open huis op zaterdag 3 februari van 10.00 tot 15.00 uur. In samenwerking met Welzijn Teylingen wordt de woning ook ingezet als 'Buurt OntmoetingsPlek' en zal er het project Dement Talent uitgevoerd worden.


Coördinator statushouders stopt

Teylingen n Ineke van Winden, coördinator integratie statushouders, stopt per 31 januari met haar functie. Het project loopt dan, na anderhalf jaar, af.

Van Winden werd halverwege 2016 door de gemeente aangesteld als coördinator vanwege de grote instroom van vluchtelingen naar Nederland. Ook Teylingen kreeg als taakstelling van het Rijk mee om statushouders op te vangen en te huisvesten. Van Windens taak was om te zorgen voor verbinding tussen instanties en vrijwilligers in Teylingen , die zich bezighouden met statushouders. In samenwerking met De Teylinger werd Nieuwe Gezichten, een interviewserie over statushouders en vrijwilligers, gepubliceerd.


Minikids bij Adest Musica

Sassenheim n De Minikids van Adest Musica is een nieuw onderdeel van de jongerenafdeling van Drum- en Showband Adest Musica. Het is vanaf nu mogelijk om op vijfjarige leeftijd bij de Sassenheimse muziekvereniging muziek te komen maken. Vanaf 3 februari kunnen kinderen van 5 tot 7 jaar aan de slag om hun muzikale gevoel te ontwikkelen. Onder leiding van gediplomeerd docent Saskia Merbis gaan de kinderen tijdens het programma op verschillende manieren met muziek maken en met verschillende muziekinstrumenten in aanraking komen. Bij aanvang zullen de lessen één keer in de twee weken plaatsvinden op de zaterdagochtend tussen 10.00 uur en 11.00 uur in 't Onderdak (J.P. Gouverneurlaan 40a). De lessen worden gegeven in kleine groepen van tien kinderen. Aanmelding via minikids@adestmusica.nl of kijk op www.adestmusica.nl.