Afbeelding
Foto: pr.

n De Regenboog krijgt les over plastic soep

Voorhout n Beide locaties van basisschool De Regenboog stonden vorige week een dag in het teken van de Plastic Soep. Vrijwilligers van de organisatie 'Let's Do It Kids' kwamen langs op school en verzorgden een leuke en leerzame ochtend over het belang van het opruimen van zwerfafval. Want afval op de stoep wordt uiteindelijk plastic soep, met grote gevolgen voor het milieu.

De kinderen van groep 1, 2, en 3 werden verrast met een theatervoorstelling in het speellokaal. Kabouter Zibbedeus en zijn vrouw Zonnelie houden van een opgeruimd bos. Afval neergooien, daar houden ze niet van. Door de voorstelling leerden de kinderen waarom kabouters, en ook dieren, niet van afval in het bos houden. Leerlingen vanaf groep 4 kregen een VANG-les: Van Afval Naar Grondstof. Door afval te scheiden en in te leveren kun je ervoor zorgen dat afval weer nieuwe grondstoffen oplevert. Op straat gooien van je blikje fris kan dus echt niet. Tijdens een tweede gastles werd uitgelegd hoe 'plastic soep' ontstaat en wat de gevolgen zijn voor het milieu.

Na deze uitgebreide introductie gingen de kinderen in de wijk rondom de school op afval expeditie. Na een half uurtje afval verzamelen hadden de kinderen een groot aantal zakken met zwerfafval gevuld. Let's Do It Kids is onderdeel van de international organisatie Let's Do It. Vrijwilligers van deze organisatie hebben tot nu toe al ruim 10.000 kinderen bereikt met de boodschap voor een schonere wereld.