Nick Pikaar (l)  in duel met Richard Kunst. | Foto: pr./René van Dam
Nick Pikaar (l) in duel met Richard Kunst. | Foto: pr./René van Dam Foto: pr./René van Dam

TOP doorbreekt zegereeks PKC

Sassenheim n In een tot de nok toe gevulde sporthal De Korf en in aanwezigheid van de NOS werd de 'klassieker' TOP/SolarCompleet – PKC gespeeld. De nummer 2 tegen de nummer 1 liep qua spanning en spel de afgelopen jaren meestal uit op een teleurstelling voor met name het talrijke publiek. Deze editie zou echter de boeken ingaan als een echter topper, want de wedstrijd bevatte alle ingrediënten voor een mooie avond korfbal.

PKC, in competitieverband al ongeslagen vanaf december 2014, startte zonder drie basisspelers, maar wel met topschutter Richard Kunst. TOP had geleerd van de snelle achterstand in de wedstrijd tegen Blauw-Wit van vorige week en startte heel goed. Er waren nog maar drie aanvallen gespeeld en de stand was al 2-1. De dames van TOP waren qua scorend vermogen hun tegenstanders de baas getuige de dertien goals tegenover slechts een damesgoal van PKC. Vooral Celeste Split was als vanouds op schot, zij was goed voor zeven doelpunten. Het eerste aanvalsvak had weinig moeite met scoren, maar had het verdedigend lastig tegenover vooral Kunst. Hij was het haast in zijn eentje die PKC in de race hield. Bij 7-9 begon nam TOP het initiatief over en twee goals van Nick Pikaar betekenden weer een gelijke stand. TOP stond bij 8-9 nog een keer op achterstand, maar na de 10-10 door Mick Snel waren het twee zuivere schoten van Split die een ruststand van 12-10 op het scorebord zette.

Na rust eenzelfde wedstrijdbeeld, met TOP als licht bovenliggende ploeg, alhoewel PKC goed startte met drie goals op rij. De 12-13 van PKC en de 13-13 door Paul Anholts waren twee prachtige goals, beide met één hand kort onder de korf gemaakt. Vanaf 14-14 nam TOP definitief het initiatief over. Onder aanvoering van Split en Pikaar werd het Sassems kwartiertje gestart met een 18-15 voorsprong. In de fase die volgde bleek dat PKC te afhankelijk was van de scores van Kunst. Hij werd nog van vak gewisseld, maar kon niet voorkomen dat TOP langzaam uitliep naar zelfs een voorsprong van vijf doelpunten (21-16). Eindstand 25-23 en een mooie overwinning voor TOP, dat hiermee met succes plek twee verdedigde. Op zaterdag 3 februari is Fortuna in Delft de tegenstander.


Handbal bootcamp voor jongens

Voorhout n Handbalvereniging is op zoek naar jongens die tegen een stootje kunnen, van trucjes houden en het leuk vinden om een teamsport te doen. Voor hen is er op zaterdag 3 februari een Boys Only Handball Bootcamp, van 15.15 tot 16.45 uur in sporthal De Tulp.

Om een goede handballer te kunnen worden moet je snel zijn, hard kunnen gooien, creatief en behendig zijn, hoog kunnen springen, en goed kunnen samenspelen. Tijdens een Handball Bootcamp krijgen de deelnemers te maken met veel verschillende onderdelen die zowel bij handbal als bootcamps centraal staan. En na afloop is er voor iedere deelnemer nog een sportief presentje. Deelname aan de Boys Only Handball Bootcamp die, samen met het Nederlands Handbal Verbond wordt georganiseerd door HV Foreholte, is gratis. De bootcamp staat onder leiding van Foreholte-coach Ken van Hasselt en de mannen van het eerste herenteam.Aanmelden via handbalhelden.nl. Er zijn nog plekken beschikbaar, maar er is een maximum aan het aantal deelnemers.


The Bassets vergeet toe te slaan

Sassenheim n Het is de rugbyers van The Bassets niet gelukt om de laatste plaats te verlaten. In een matige wedstrijd leden ze een onnodig verlies van 27-14 tegen Waterland in Purmerend.

Het verlies is zonder gevolg, omdat degradatie onmogelijk is. The Bassets speelt in de poule om het landskampioenschap en in de degradatiepoule spelen de overige zes clubs. Dit wil niet zeggen dat The Bassets er niets aan doet om toch ook wedstrijden te winnen om zo het geslaagde seizoen nog meer glans te geven. Het ontbreekt de Sassenheimers aan kracht om echt een vuist te maken. Tegen Waterland leek het te gaan lukken en toch ging The Bassets weer met lege handen en chagrijn in het moegestreden lijf van het veld.

De ploeg van Phil Leck heeft nu drie weken de tijd om de wonden te likken en na te denken over de rest van het seizoen. Op zaterdag 17 februari is de derby tegen Diok in Leiden. De wedstrijd tegen de titelkandidaat begint om 15.00 uur.

Dennis Rietberg vecht voor de bal. | Foto: pr.