Werk aan Zijldijk start in voorjaar

Warmond n Na het selecteren begin april van een aannemer voor de werkzaamheden aan de Zijldijk in de Boterhuispolder, kan de uitvoering daarvan starten.

Deze maand kiezen de provincie, het hoogheemraadschap, Teylingen en Leiderdorp vijf aannemers voor de volgende ronde. Hieruit wordt in april de meest geschikte gekozen op basis van diverse criteria. Het omgevingsvriendelijk werken is een belangrijk aandachtspunt. De aannemer moet tijdens de werkzaamheden onder andere rekening houden met het vaarseizoen. Vooraf aan de uitvoering zal, samen met de gekozen aannemer, nog een informatiebijeenkomst voor de bewoners worden gehouden over de planning van de werkzaamheden. (NK)


Alaaf bij Saksen en Bokken

Teylingen n Niet alleen onder de rivieren is het feest, maar ook in Voorhout en Sassenheim wordt dit weekend carnaval gevierd. In Sassenheim en Voorhout krijgen respectievelijk de Saksen en de Bokken op vrijdagavond 9 februari de sleutel van hun 'Rijk'. De optocht in Bokkendorp Voorhout is op zaterdag 10 februari om 14.00 uur, die in het Saksenrijk Sassenheim is ook op zaterdag, maar dan al om 12.30 uur.