Het bruidspaar Van Steijn krijgt bezoek van burgemeester Breuer. | Foto: Piet van Kampen
Het bruidspaar Van Steijn krijgt bezoek van burgemeester Breuer. | Foto: Piet van Kampen Foto: Piet van Kampen

Jan en Ria van Steijn vieren platina huwelijk

n 'Ik haal mijn fiets wel even'

Sassenheim n Een 70-jarig huwelijk mogen beleven is slechts weinigen gegeven. Jan van Steijn (94) en Ria van Steijn-Ritzen (91) was het echter wel gegund om deze bijzondere huwelijksmijlpaal op zondag 4 februari samen met de familie in de Bernardus te kunnen vieren.

Door Piet van Kampen

"Ik laat het wel op me af komen," lacht de nog vitale bruid voordat er een terugblik op hun lange huwelijksleven wordt opgetekend. Een huwelijk waaruit twee zonen en vijf dochters werden geboren en het paar grootouders en overgrootouders van negentien kleinkinderen en zeventien achterkleinkinderen werd. "En we zijn maar met z'n tweetjes begonnen," glimt de bruidegom droogjes. Jan werd in Amsterdam geboren maar woonde later in Sassenheim waar hij daar tijdens een dansavond de Warmondse Ria ontmoette. "Ik heb niet eens met hem gedanst, maar hij vroeg me of ik hem naar huis wilde brengen waarop ik antwoordde dat het wel een eind lopen was naar Warmond". "Dan haal ik mijn fiets wel even," reageerde Jan adequaat en dat fietstochtje plaveide de weg naar een lang huwelijk.

Hard gewerkt

Het paar heeft een arbeidzaam leven achter de rug. Hun eerste huis stond aan de Emmalaan. Zij begonnen een woninginrichtingzaak in de Rusthofflaan in Sassenheim en verhuisden later naar de Kerklaan. "We hebben samen altijd hard gewerkt," blikt het paar eensgezind terug. "Ik deed het met veel plezier," zegt Jan en Ria vult hem aan: "Ik heb heel veel gordijnen genaaid". Toch was er in hun leven ook tijd om met het gezin op vakantie te gaan zoals naar Zwitserland en Kreta en nog niet zo lang geleden nog naar Lanzarote. "De reis die wij samen naar Indonesiƫ maakten was wel heel bijzonder," blikt Ria terug. Maar ook de zondagen met hun bootje op De Kaag waren steeds plezierig.

Weer samen

Jan woont sinds kort in de Bernardus, maar over niet al te lange tijd zal Ria die nu nog in de Parkhove woont ook bij haar echtgenoot intrekken. Zij deden altijd alles samen en komen nu dus ook weer samen. Het paar is nog steeds dol op elkaar. Jan: "Liefde, dat is het. Ik ben nog steeds stapelgek op haar" en de levenswijsheid van Ria is "Als er wel eens woorden waren, er samen weer uit komen. Anders bereik je niet het 70-jarig samenzijn".