Geen klem in huisvesting statushouders

Teylingen n De opgelegde taakstelling aan de gemeente van statushouders, vluchtelingen met een verblijfsvergunning, is voor het eerste half jaar van dit jaar 28 personen.

Vanuit het Centraal Opvangorgaan Asielzoekers (COA) wordt daarbij nadrukkelijk ingezet op nareizigers. Dat betekent dat de gemeente voornamelijk gezinnen zal moeten huisvesten. B&W verwacht deze opgave te kunnen realiseren binnen de bestaande mogelijkheden van huisvesting. Dat zijn de vijf door de gemeente aangekochte woningen waarin doorstroom plaatsvindt en de woningen die de corporaties beschikbaar stellen. (NK)


Bijeenkomst over Liduina

Warmond n De bouwwerkzaamheden bij Luidina zijn gestart. Op woensdag 20 februari kunnen omwonenden nader kennis maken met hun toekomstige buren en het concept van de zorgformule. De bijeenkomst is van 19.45 tot 21.00 uur in Het Trefpunt (Herenweg 80). Inloop vanaf 19.30 uur.

In Liduina worden twee vestigingen van het Gastenhuis Warmond gerealiseerd, met respectievelijk 18 en 20 appartementen voor mensen met dementie. In totaal zijn er daarvan vier geschikt voor bewoning door echtparen. Tijdens de informatieavond stelt zorgechtpaar Peter Hulsen en Petra Luttekes zich voor. Zij worden hierin bijgestaan door Clasien Schakenraad, directielid van het Gastenhuis. Verder zal de architect het ontwerp toelichten en is er een vertegenwoordiger van Amvest aanwezig om eventuele vragen over de bouwwerkzaamheden te beantwoorden.


Stop met goed doen

Sassenheim n 'Stop met goed doen' is het thema van de jongerendienst op zondag 11 februari in de Havenkerk op de hoek Kerklaan/Bijweglaan. Op eigentijdse wijze behandelt Quint Haneveld het thema dat vragen oproept. Aanvang van de bijeenkomst, die muzikaal wordt ondersteund, is 10.00 uur. De toegang is gratis.


Lezing: Islam in Nederland

Sassenheim n De Commissie Vorming & Toerusting van de Raad van Kerken houdt op woensdag 14 februari een thema-avond over de islam in Nederland. Dr. Welmoet Boender, docent en onderzoeker aan de Leiden Islam Academy van de Universiteit Leiden gaat nader in op de vraag of er sprake is van 'de islam' of dat er meerdere gezichten zijn van de islam. Ze bespreekt de ideeën van een aantal Nederlandse publicisten, die allen de vraag stellen hoe als moslim te leven in Nederland. De lezing is in de Julianakerk (Julianalaan 6) en begint om 20.00 uur. De toegang bedraagt drie euro.