Chantal Slegtenhorst eindigt de wedstrijd met vijf doelpunten en is topscoorder bij Foreholte. | Foto: pr. Foto: pr.

Ondanks sterke wedstrijd geen punt voor Foreholte

Voorhout n Cabooter Group/Handbal Venlo, dat drie plekken hoger staat op de ranglijst, was gisteren op bezoek in sporthal Tulp. De bezoekers uit Limburg kwamen voor twee punten om zo de kampioenspoule veilig te stellen. Thuisploeg Foreholte knokte voor wat het waard was, maar moest na een gelijke ruststand de punten toch aan Venlo laten.

Na de slechte uitwedstrijd waarin met elf doelpunten verschil werd verloren, waren de Voorhoutse handbalsters van plan om dit recht te zetten. Dat het lastig zou worden wisten de speelsters wel, maar Venlo moest er diep voor gaan. Beide teams hielden het bij een defensieve verdediging, dus afstandsschoten hadden het meest succes. En dat was nou net het mindere punt bij Foreholte. Aan de inzet lag het niet, die was formidabel. En keepster Mayra de Boer stond weer als een huis. Enkele keren kreeg ze ook schoten richting en bovenop haar gezicht. Dit was de aanleiding voor de scheidsrechters om een speelster van Venlo vlak voor rust met rood van het veld te sturen.

Rommelig voor rust

De score ging geheel gelijk op. Beide teams moeite hadden met elkaars verdediging en met het afronden van kansen. Toch lukte het Foreholte om vijf minuten voor de rust op 13-10 voorsprong te komen. Dit kon de thuisploeg niet vasthouden, want door rommelige situaties stond het bij rust 13-13.

Lek

Na rust scoorde Foreholte als eerste, maar daarna viel de productie twaalf minuten stil. Terwijl Venlo gewoon door ging met scoren, probeerde Foreholte het lek boven te krijgen. Het verdedigen onder aanvoering van een sterke Britt van Leijden ging goed, maar dichterbij dan twee doelpunten kwamen de Voorhoutse ploeg niet meer. Halverwege de tweede helft was 17-19. Trainer coach Ken van Hasselt deed beroep op zijn gehele selectie, maar het mocht niet baten. Op het einde werd de score van 19-23 naar 21-23 werd getild, maar meer zat er niet in voor Foreholte. Op zaterdag 10 februari om 19.00 uur speelt Foreholte tegen Borhave in Borne.

Gelijkspel voor Warmunda

Teylingen n Achilles Veen dacht tegen Ter Leede met rust de punten al in de tas te hebben, maar niets bleek minder waar. Het eerste Sassenheimse doelpunt, de 1-3, kwam van de schoen van Marc de Kruijs. Na rust stelde Ter Leede orde op zaken. Na de benutte strafschop van Jeffrey Bok zorgt Oussama Siali voor de gelijkmaker (3-3). Ian van Otterlo wordt uiteindelijk matchwinnaar door de 4-3 binnen te schieten.

Teylingen had het opnieuw moeilijk tegen ROAC en zag door drie persoonlijke fouten de onoverbrugbare 3-0 op het scorebord staan. Alleen George Hulsbosch wist te scoren voor de Sassenheimers, maar zijn 3-1 kwam te laat om er nog een wedstrijd van te maken.

Warmunda wist tegen FC Aalsmeer niet te scoren, maar datzelfde gold voor de bezoekers en dus stond het na negentig minuten nog steeds nul tegen nul. Het levert de Warmondse ploeg een punt op, waar Wouter de Vos zijn debuut maakte in de hoofdmacht, mede door de schorsing van Selmo Kurbegovic. De pas 18-jarige aanvaller kwam dit seizoen over uit Voorhout. Warmunda staat met achttien punten op de achtste plaats in de Derde Klasse A.