'Voorhouts dagje' levert dubbele winst op

Voorhout n Aan het eind bleek het aan de Jan van Beersstraat in Den Haag 'een Voorhouts dagje'. In de vroege zondagmiddag behaalden de reserves van Foreholte een 1-2 overwinning op de gastheren uit Laakkwartier en aan het einde van de middag ging de Voorhoutse hoofdmacht met hun tweede overwinning in deze competitie van het veld.

Hoewel juist de mannen uit Laakkwartier aan een goede reeks bezig waren, was het Foreholte dat het initiatief nam. Na 10 minuten stond Toni Arroyo oog in oog met keeper Veugelers, waarbij de laatste als winnaar uit de strijd kwam. Even later kreeg Sten Admiraal een wellicht nog mooiere kans. Ook zijn inzet werd door het uitgestoken been van Alessandro Veugelers gepareerd. De eerste de beste Haagse aanval was wel raak. Rechtsachter Vedat Kepikiran trok de bal naar spits Verschoor. Terwijl mandekker Tjeerd van der Zwaan uit alle macht een doelpoging probeerde te voorkomen, legde Verschoor de bal af naar de opstomende middenvelder Galid Belmakran die eenvoudig de bal langs doelman Guijt schoof (1-0).

Doelpunt Jongbloed

De Voorhouters hadden enige tijd nodig om van deze tegenslag te bekomen. Kansen deden zich aan beide kanten nauwelijks voor. Betrekkelijk onverwacht kwam Foreholte op gelijke hoogte. In de 37e minuut kwam de voorzet van Sten Admiraal. Middenvelder Bas Jongbloed was naar de eerste paal gesneld en kopte de bal fraai over Veugelers in het doel (1-1).

Voorsprong

Nog voor rust moest Toni Arroyo worden vervangen door Jelle Geerlings. In de rust volgde Patrick Roukema dat voorbeeld voor de geblesseerde Tjeerd van der Zwaan. Opnieuw begonnen de Voorhouters voortvarend aan de tweede helft. De Voorhouters toonden zich als een voetballende eenheid, waarbinnen zich met name Sten Admiraal zich ging manifesteren. Overgestoken naar de rechterkant kreeg hij de bal doorgestoken en zijn schot met de linkervoet was te machtig voor de Laakkwartier-goalie (1-2).

Strafschop

In plaats van uit te gaan van eigen voetbalcapaciteiten verloren de mannen van Laakkwartier zich veel te veel aan de emoties van de achterstand, dan wel het eventuele onrecht wat hen werd aangedaan. Ondertussen voetbalde Foreholte rustig door en loerden op de vergroting van de voorsprong. Het was vervolgens Jelle Geerlings die doorbrak over de linkerflank. Terwijl hij de bal over de Laakkwartier-doelman plaatste en op de lat werd hij in de zelfde actie naar de grond gehaald door de keeper. Scheidsrechter Gossen floot voor strafschop, maar moest eerst minutenlang wat Haagse branden blussen. Aanvoerder Tom Bleijswijk liet zich niet afleiden en schoot vanaf elf meter koel raak (1-3).

In de slotfase krulde opnieuw Sten Admiraal een vrije trap om de muur heen. De hardheid van het schot noopte Veugelers tot loslaten en de toegesnelde Geerlings plaatste de bal in het lege doel (1-4).