Sanne Jousma, hier met Daniel Harmzen, speelde opnieuw een sterke wedstrijd en scoorde vier keer. | Foto: archief/Rene van Dam
Sanne Jousma, hier met Daniel Harmzen, speelde opnieuw een sterke wedstrijd en scoorde vier keer. | Foto: archief/Rene van Dam Foto: pr./Rene van Dam

TOP pakt vier punten

Sassenheim n Na de midweekse inhaalwedstrijd tegen Avanti die zakelijk werd gewonnen (16-26) was op zaterdag 3 februari Fortuna/DeltaLogistiek de tegenstander van TOP/SolarCompleet. Vooraf was vooral de vraag of aanvoerder Mick Snel zijn duizendste doelpunt in de Korfbal League zou gaan maken. Hij zat daar nog slechts acht goals vandaan.

De beginfase was nog voor Fortuna, dat over enorm veel reboundkracht beschikt en daardoor vaak kon herhalen. Zo was het snel 3-0 en had TOP al twee vrije kansen laten liggen. Sanne Jousma, de laatste weken goed op dreef, nam TOP bij de hand met een mooie onehander en zij zorgde ook voor de 4-4 en de 5-6. Vanaf dat moment nam TOP de wedstrijd over en liep het langzaam uit door in de aanval veel effectiever te zijn dan Fortuna. De voorsprong liep op naar 7-13 en Nick Pikaar bepaalde van afstand de ruststand op 8-14.

Net geen duizend

Na rust was het wedstrijdbeeld hetzelfde, Fortuna met lange aanvallen en veel rebound, maar te weinig scores en TOP dat veel gemakkelijker scoorde. Het eerste kwartier liep de ploeg van Jan Niebeek zelfs uit naar 12-20 en de wedstrijd was daarmee gespeeld. Mick Snel scoorde de 17-23 en 19-24. De wedstrijd eindigde bij 22-25.

TOP blijft door de dubbele winst op de tweede plaats staan, op één punt achterstand op de nummer één: PKC. Voor Mick Snel lukte het overigens net niet. Hij is nog twee doelpunten verwijderd van de duizend. Die zullen ongetwijfeld volgende week in de thuiswedstrijd tegen KZ door de korf verdwijnen.