Afbeelding
Foto: pr.

n Verwarming laag, extra warme trui aan

Sassenheim n 'Verwarm jezelf, niet de wereld"; met dit motto melden elk jaar weer honderdduizenden Nederlanders zich aan voor Warmetruiendag, georganiseerd door Klimaatverbond Nederland. Ook alle leerlingen en docenten van basisschool De Rank deden op vrijdag 2 februari mee. Het zorgde voor 170 dikke truien en minstens zoveel sjaals, handschoenen en wollen mutsen in het schoolgebouw aan de Antoniuslaan.

Vier graden lager

De dag begon voor de leerlingen met een warming-up, niet toevallig op het lied 'Klimaat top tien' van Kinderen voor Kinderen. Daarna stond iedere klas op een eigen manier stil bij klimaatverandering en hoe zij zelf kunnen zorgen dat die wordt tegengegaan.

De verwarming werd ondertussen vier graden lager gezet dan normaal, maar veel was daar niet van te merken. Doordat de zon scheen, werd het schoolgebouw op een natuurlijke manier alsnog verwarmd.

Douchetimer

De deelname aan de Warmetruiendag was een initiatief van de ouderraad, vertelt Nathalie van Beek. "We hebben vooral meegedaan om iedereen ervan bewust te maken, dat er een klimaatsverandering aan de gang is en dat je zelf ook moet veranderen om dit te kunnen stoppen." Diezelfde raad zorgde er ook voor dat de kinderen ook buiten school bewust bezig kunnen zijn; alle leerlingen kregen van sponsor Grohe een douchetimer voor thuis.