Dina Leergaard (l) is geslaagd voor de opleiding leraar Do-In Yoga. | Foto: pr.
Dina Leergaard (l) is geslaagd voor de opleiding leraar Do-In Yoga. | Foto: pr. Foto: pr.

Wandeling door Warmond

Warmond n Wat Warmond zo uniek maakt, is de ligging op het snijvlak van verschillende landschappen. Hoe dat precies in elkaar zit wordt op zondag 11 februari door landschapsarchitect Ruud Aanhane uit de doeken gedaan. Na een korte presentatie in het Natuur Ontdekkings Centrum op Koudenhoorn (NOCK), gaat hij met het publiek naar buiten voor wandeling om de kenmerken van de verschillende landschappen te duiden. De lezing begint om 14.00 uur, de landschapppenwandeling duurt tot 16.00 uur. Deelname is gratis, een financiële bijdrage wordt op prijs gesteld.


iPad-cursus voor beginners

Voorhout n De Bibliotheek Bollenstreek organiseert samen met Stichting Seniorweb een iPad cursus voor beginners in de bibliotheek van Voorhout. Doel van deze cursus is de basisvaardigheden op de iPad onder de knie te krijgen en weten wat de mogelijkheden van deze tablet zijn. Deelnemers dienen in het bezit te zijn van een Apple iPad en deze mee te nemen naar de cursus. Er is geen basiskennis vereist. In de cursus komen aan de orde: bediening, verbinding maken met WiFi; surfen en e-mailen en apps gebruiken. De vier lessen van twee uur zijn in groepjes van maximaal zes personen. Twee docenten van Seniorweb zorgen voor de begeleiding. Deelname kost 40 euro. De lessen zijn op 9,16, 23 en 30 maart van 10.00 tot 12.00 uur in de bibliotheek (Herenstraat 48) in Voorhout. Aanmelden kan via www.bibliotheekbollenstreek.nl/cursus en aan de balie bij één van de aangesloten bibliotheken in Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Sassenheim, Voorhout of Warmond.


Do-In diploma voor Dina

Voorhout n Do-In Yoga docent Dina Leergaard (links op de foto) uit Voorhout is onlangs geslaagd voor de full teacher opleiding Do-In Yoga. De opleiding is het vervolg op de basisopleiding, die ze in mei vorig jaar heeft afgerond. Beide opleidingen worden gegeven door Claudia Heijdel, oprichtster van de Do-In Yoga school in Nederland.Do-In is een Japanse bewegingsvorm die lijkt op yoga en is een combinatie van deze twee bewegingsvormen. Een les bestaat uit bewegen, strekken, ademoefeningen en ontspanning. De lessen worden sinds een jaar aangeboden bij Sportschool Kaizen en Barends Sport in Voorhout.