St. Matthias op weg naar de honderdste verjaardag

Warmond n Muziek- en toneelvereniging St. Matthias bestaat op 8 maart honderd jaar. Het jubileum wordt op zaterdag 26 mei groot gevierd.

De hele meidag zal in het teken staan van muziek en toneel. De bedoeling is dat er die dag als vanouds een rondgang door het dorp plaatsvindt met de aankondiging van het feestprogramma dat om15.30 uur begint. De feestelijkheden zijn bij Dekker Warmond die hun zalen beschikbaar hebben gesteld. Er zal doorlopend muziek en optredens zijn van de afdeling toneel, de harmonie, Ex BTW, Als je maar bekend bent band, het Joppekoor en het Schippertjeskoor. Omstreeks 19.00 uur begint het slotstuk van toneel en harmonie gezamenlijk waarna aansluitend omstreeks 21.00 uur de band 'De Deik' optreedt met tussenpozen van DJ Rowan. De entree is gratis. Er zal een grote loterij zijn met mooie prijzen. De loten gaan eind maart in de verkoop en zijn tevens verkrijgbaar bij Albert Heijn Warmond. Aan alle inwoners van Warmond zal een jubileumboekje worden verstrekt en bij het aanbieden heeft u de mogelijkheid loten te kopen. Meer informatie is te vinden op www.sintmatthias.nl.


Rapworkshop met Luwis Kelly

Voorhout n In jongerencentrum Ex-Voto (Jacoba v. Beierenweg 118b) is op de vrijdagen 16, 23 februari, 2 en 9 maart van 15.45 tot 17.15 uur een rapworkshop voor jeugd van 10 tot 14 jaar. De workshop staat onder begeleiding van een jongerenwerker van Welzijnskwartier en van Luwis Kelly, die momenteel zelf met rappers als Hef actief is. Luwis gaat deelnemers leren op basis van gevoel en creativiteit een rapnummer te schrijven. Op een viertal basistracks (zonder tekst) gaan ze de muziek schrijven, oefenen en uitvoeren. De laatste twee sessies wordt de track opgenomen. Inschrijven kan door een e-mail met naam, adres en telefoonnummer te sturen naar: johanbraaksma@welzijnskwartier.nl . Kosten bedragen 5 euro voor de gehele workshop.


Kindervoorstelling: Bang Mannetje

Warmond n Actrice Joes Boonen speelt op woensdag 28 februari in theater Het Trefpunt (Herenweg 80) de komische voorstelling Bang mannetje, voor kinderen vanaf vier jaar. Bang mannetje vindt het niet fijn dat hij overal bang voor is. Hij wil daarom raad vragen aan de Toverboom, maar dan moet hij wel eerst door het Wilde Woeste Woud. De voorstelling begint om 15.00 uur, vanaf 13.30 uur kunnen kinderen zich laten schminken. Kaarten kosten 8,50 en zijn te koop via www.theaterhettrefpunt.nl, op de middag zelf aan de zaal of bij de VVV.