Gebruik WhatsApp door gemeente

Teylingen n Robin Konings (VVD) stelt schriftelijke vragen over de stand van zaken van de uitrol met WhatsApp in de gemeentelijke communicatie.

In de raadsvergadering van maart 2017 is de motie digitale dialoog 2017 aangenomen die onder andere opriep om als gemeente WhatsApp te gaan gebruiken in de gemeentelijke communicatie en dialoog met de inwoners. Er zou dat jaar een pilot starten met WhatsApp. Konings wenst nu van B&W vernemen wat de stand van zaken is van de pilot en wanneer het eerste WhatsApp-bericht aan de gemeente verzonden kan worden. (NK)


'Olympisch' Repair Café

Sassenheim n "Helaas is repareren nog geen olympische sport, toch gaan de vrijwilligers van het Repair Café Teylingen gewoon voor goud!," zo melden de vrijwilligers in een persbericht. Op zaterdag 17 februari is van 13.00 tot 16.00 uur het eerstvolgende Repair Café, zoals altijd in de JoJo (Hortusplein 14). Ook de Weggeefwinkel is geopend. Bezoekers kunnen in het café ook Olympische Spelen op groot scherm kijken.


Bomen voor Noordelijke Randweg

Voorhout n Voor de aansluiting van de randweg op de N444, ten zuiden van de Noordwijkerhoekbrug, moeten bomen worden gekapt. Op basis van de Wet natuurbescherming moet deze bomenkap worden gecompenseerd met aanplant van nieuwe bomen. Wethouder Bas Brekelmans plantte de eerste boom op dinsdagmiddag 13 februari.

Deze aanplant vindt plaats in de ecologische verbindingszone die wordt aangelegd tussen de randweg en de Haarlemmertrekvaart, op het perceel in de hoek van de Haarlemmertrekvaart en de Leidsevaart.

Randweg en fietspad

De gemeente Teylingen heeft de aanleg van de Noordelijke Randweg Voorhout in voorbereiding. Naast de randweg wordt een nieuw fietspad aangelegd zodat nieuwe fietsverbindingen in de regio ontstaan. De randweg wordt een schakel in de hoogwaardig openbaar vervoerverbinding tussen Noordwijk en Schiphol. Het bestemmingsplan voor de randweg is vastgesteld en de gemeente heeft inmiddels het grootste deel van de benodigde gronden kunnen kopen.

De verwachting is dat begin 2019 de eerste werkzaamheden kunnen starten, afhankelijk van het moment waarop de gemeente over alle gronden kan beschikken. De randweg wordt aangelegd met steun van de provincie Zuid-Holland.