Oud Sassenheim start met Verhalentafels

Sassenheim n Stichting Oud Sassenheim (SOS) gaat het nieuwe onderkomen aan de Kagerdreef 72 benutten voor avondopenstellingen. Vanaf donderdagavond 15 februari is De Coy (Kagerdreef 72) ook elke derde donderdagavond van de maand open van 19.30 tot 21.00 uur.

De avondopenstelling wordt anders van opzet dan de gebruikelijke inloopbijeenkomsten die overdag worden gehouden. Er komen verhalentafels waaraan iedereen welkom is. Uit overlevering kennen Sassenheimers nog veel oude verhalen die nu veelal in familiekring de ronde doen en in geuren en kleuren worden verteld. Deze verhalen zoekt de SOS voordat zij in vergetelheid raken.De SOS hoopt vooral oude verhalen over Sassenheim, Sassenheimse families, evenementen en gebeurtenissen te horen. Verhalen over de Tweede Wereldoorlog en jeugdverhalen zijn ook zeer welkom. Naast de uitgebreide beeldbank op de website, hoopt de SOS zo het archief aan te vullen met nieuw materiaal. Als de vertellers dit wensen kan de SOS hen helpen om hun eigen verhaal op te schrijven, zodat zij thuis ook een blijvend aandenken hebben. Op donderdag 15 februari zal gevraagd worden of er animo voor de verhalentafels is. Sassenheimers met een verhaal zijn welkom. Ook de expositie 'Basisscholen van Sassenheim' is dan te bezoeken.


Oppas-cursus voor oma's

Teylingen n Welzijn Teylingen start op woensdag 7 maart met een korte cursus voor opa's en oma's die (gaan) oppassen op hun kleinkinderen.

Steeds vaker gebeurt het dat volwassen kinderen een beroep doen op de ouders. In eerste instantie gebeurt dat meestal in goed overleg en beleven beiden veel plezier aan de nieuwe situatie. Maar wat komt er allemaal bij kijken, wat zijn valkuilen en wat doe je wanneer gaandeweg situaties veranderen? Bijvoorbeeld als er meer kleinkinderen komen, of meer oppasdagen of de kosten lopen op? Ook worden de veranderingen in rol- en taakopvattingen tussen ouders en grootouders besproken. Om stress en eventuele conflicten te voorkomen is het belangrijk om wederzijdse verwachtingen en wensen tijdig en goed met elkaar af te stemmen.

De cursus is in totaal vijf keer en duurt iedere keer anderhalf uur. De cursusdagen zijn 7,14, 21, 28 maart en 4 april. De bijeenkomsten zijn van 14.00 tot 15.30 uur in Buurtkamer Sassembourg (1e verdieping), Jan van Brabantweg 59 in Sassenheim. Deelname aan de gehele cursus kost 12,50 euro. Aanmelden kan via de websiteagenda van Welzijn Teylingen www.welzijnteylingen.nl of telefonisch 0252 231805.