Burgemeester Carla Breuer brengt een bloementje naar het bruidspaar Veldt – van der Geest. | Foto: Esther Luijk
Burgemeester Carla Breuer brengt een bloementje naar het bruidspaar Veldt – van der Geest. | Foto: Esther Luijk Foto: Ester Luijk

'Na die ene dansavond, is hij nooit meer weggegaan'

Warmond n Het bruidspaar Gijs (84) en Bep (82) Veldt – Van der Geest mocht op donderdag 8 februari hun 60-jarig huwelijk vieren. Met een bezoek van burgemeester Carla Breuer was het feest compleet. 'Een prachtige bloem' was zijn vrouw vroeger, volgens Gijs. "Nu is ze een beetje verwelkt, maar nog steeds mooi hoor!"

Door Esther Luijk

Het stel ontmoette elkaar op een dansavond in de Stadsgehoorzaal in Leiden. "Een week later waren mijn ouders 25 jaar getrouwd en zij gaven een feest", herinnert Bep zich. "Ik kende hem dus pas een week, maar stelde hem die dag wel al voor aan de hele familie. Ik gooide 'm zo in het diepe! Maar het ging allemaal goed hoor, sindsdien is hij nooit meer weggegaan."

In het Spaans

De trouwdag, 8 februari 1958, kunnen beiden zich nog goed herinneren. "We trouwden die dag voor de gemeente, en een paar maanden later, in augustus, in de Pancratiuskerk in Sassenheim. Mijn oom trouwde ons, dat was heel bijzonder," vertelt Bep.

Ook haar man kan zich de bijzondere kerkdienst nog goed herinneren. "Haar oom woonde in Puerto Rico, en daar trouwde hij ook mensen, maar dan in het Spaans natuurlijk. Bij onze dienst ging hij halverwege per ongeluk in het Spaans verder! Hij had ons wel een koe kunnen verkopen, geen idee wat hij zei! Gelukkig wees de koster hem er even later op, en ging hij toen in het Nederlands weer verder."

Mathenessestraat

Hoewel Bep oorspronkelijk uit Sassenheim komt en Gijs uit Leiden, wonen ze nu erg naar het zin in Warmond. Ze vertoefden 52 jaar lang op de Mathenessestraat, en wonen sinds de kerst met veel plezier aan de Norremeerstraat.

Varen

Tijdens hun zestig jaren huwelijk kregen Bep en Gijs drie kinderen, vijf kleinkinderen en een achterkleinkind. Gijs werkte in de scheepbouw, waaronder dertig jaar bij scheepswerf Schottel in Warmond. Meerdere malen maakte hij ook een boot voor zijn eigen gezin. Bep: "We houden erg van varen. Nog elke zomer gaan we erop uit met de boot en blijven dan het hele seizoen weg. Zolang we nog kunnen, blijven we ervan genieten!".