Prinsen Michel en Ronald ontvangen uit handen van burgemeester Breuer de sleutel van het Saksenrijk. | Foto: PvK
Prinsen Michel en Ronald ontvangen uit handen van burgemeester Breuer de sleutel van het Saksenrijk. | Foto: PvK Foto: Piet van Kampen

De sleutel ingeleverd

Sassenheim n De carnavalsklanken zijn weer verstomd en het gewone leven gaat zijn gang. Prins Ronald en Prins Michel en jeugdprins Daan hebben hun pakken weer tussen de mottenballen gehangen. Ook voor de pages Ilse en Marieke en de jeugdige pages Charley en Kim is de feestweek voorbij.

Door Piet van Kampen

Vorige week vrijdag in 't Onderdak kreeg het prinsenduo de sleutel van de gemeente uit handen van burgemeester Carla Breuer. De pretband De Fluttetutters uit Haarlem en Splash Disco zorgde voor de vrolijke noten en de burgermoeder schuwde de polonaise geenszins. Alvorens zij de sleutel aan het prinsenduo overhandigde, wees zij de beide regenten nog wel even op een aantal voorwaarden. "Jullie gaan een paar zware dagen tegemoet en zullen de verantwoordelijkheid hiervoor moeten nemen", was haar repliek nadat de beide prinsen beurtelings een aantal dringende wensen kenbaar had gemaakt. Zij moest wel een petitie met honderden handtekeningen- genoteerd op een enorme rol behang- ondertekenen waarin de wensen en eisen van de prinsen hard werden gemaakt.

Familieaangelegenheid

Het vorstendom in Sassenheim kende sowieso een hoog familiegehalte. De prinsen Ronald en Michel zijn een tweeling en jeugdprins Daan is de zoon van Michel. Het is ook een primeur dat twee prinsen samen het Saksenrijk regeerden. Michel: "Toen ik gevraagd werd vond ik het wel ludiek om dat samen met mijn broer te doen. Ik vind het geweldig," waarop broerlief hem aanvult: "Het is superleuk dat wij gekozen zijn". De zeer ervaren leden uit het Saksenrijk vertellen verder. "Wij wisten dat het drukke tijden zouden gaan worden. Het is alvast een warming-up voor volgend jaar, als de Saksen hun 44-jarig jubileum vieren," grappen de beide regenten, die ook leuke bezoeken aan naburige vereniging zoals de Gaapstokken in Lisse en de Noortukkers in Noordwijk brachten.


Diner voor hereniging bij Rotary

Voorhout n Rotary Club Voorhout organiseert op dinsdag 20 maart een Reunite Dinner. Met de opbrengst worden statushouders geholpen om hun gezinnen naar Nederland te laten komen. Het initiatief wordt ondersteund door Cheers!, Culinair Centrum Beverwijk en Welzijn Teylingen. Tijdens de bijeenkomst wordt, samen met statushouders uit Teylingen, een vijf gangen diner op tafel gezet. Tussen de gangen door maken de gasten kennis met de statushouders en hun cultuur. Een stoel reserveren bij het Reunite Dinner kost 67,50 euro. De netto opbrengst van de avond komt ten goede aan de stichting, die daarmee een fonds kan vormen om statushouders die hun gezin naar Nederland willen laten komen, te ondersteunen. Aanmelden kan via reunitedinnervoorhout@gmail.com.