In de cursus Veilig Vallen komt onder andere balans aan bod. | Foto: pr.
In de cursus Veilig Vallen komt onder andere balans aan bod. | Foto: pr. Foto: pr.

Cursus: Veilig vallen, opstaan en weer doorgaan

Voorhout n Bij Barends Sport-Voorhout start in maart de vijfde cursus ZekerBewegen voor ouderen. Onder leiding van Jan Barends wordt gewerkt aan beweeglijkheid, balans, spierkracht en natuurlijk veilig vallen. Dat laatste gebeurt op een zachte mat, om zo iedereen te leren vallen zonder blessures. In totaal hebben zestig ouderen de cursus al gevolgd. Voor meer informatie of aanmelding voor de komende editie, bel naar 071-5174800 of mail naar barendssport@planet.nl.


'IKC bij Kinderburg geen goed idee'

ingezonden n "Dat er op de locatie van basisschool de Kinderburg een nieuw integraal kindcentrum, een grote buurtschool met dagopvang het gehele jaar door (ook in de vakanties) zou kunnen komen, past absoluut niet.

Wij wonen tegenover de Kinderburg en hebben zicht op de grote speelplaats. Nu is de geluidsoverlast, als kinderen op de speelplaatsen zijn tijdens de pauzes. alsmede de herrie van de veelvuldig overkomende vliegtuigen, nog te dragen. Om een idee te geven, we wonen een heel stuk af van de speelplaats waar de kleuters spelen. We kunnen, zittende in onze tuin, de kleuters horen spelen en dat is prima, dat hoeft niet stilletjes. Helaas horen we ze ook luidruchtig, soms krijsend schreeuwen. We kunnen de kleuterjuf, als ze haar kinderen toespreekt, woordelijk verstaan. Dat komt mede omdat de school aan het water gelegen is en wij -en wij niet alleen- aan de overkant van die sloot tegenover de school wonen. Ik moet er niet aan denken wat een grote buurtschool voor lawaai met zich mee zal brengen. Wij zijn allebei op leeftijd. Als het weer het toelaat. vinden wij het plezierig om in onze tuin aan de mooie Zandsloot te zitten. We kijken en zwaaien naar de mensen op de scheepjes die langs varen, we lezen, eten er en hebben het naar onze zin. Om ons heen wonen voornamelijk jongere werkende mensen. Ook voor hen is het vermoedelijk prettig, dat na een dag werken, zij zonder bovenmatig lawaai en bij mooi weer, buiten kunnen eten en van hun tuin kunnen genieten."

Ans van der Hoff, Sassenheim