Kleintje Pils in het midden van de Olympic Oval in Gangneung. Het publiek danst mee op de Hollandse én Koreaanse hits. | Foto: pr.
Kleintje Pils in het midden van de Olympic Oval in Gangneung. Het publiek danst mee op de Hollandse én Koreaanse hits. | Foto: pr. Foto: pr.

n 'Hollandse reuzen op klompen' verrassen Zuid-Koreanen

Sassenheim n Dweilorkest Kleintje Pils is de Teylingse vertegenwoordiger tijdens de Olympische Spelen in Pyoengchang. De bandleden hebben het goed naar hun zin en weten zelfs de Zuid-Koreanen los te krijgen met hun versie van het nummer Gangnam Style.

"We zijn hier nu een paar dagen en Olympisch Korea kan voor ons al niet meer stuk," reageert Ruud Bakker namens de band vanuit Pyeongchang. "We worden op handen gedragen, met name door de Koreanen. Die zijn helemaal verrast door die veertien, in hun ogen 'Hollandse reuzen op klompen' met hun opzwepende muziek en aanstekelijk enthousiasme." Het thuispubliek heeft zelfs al een favoriet nummer, lacht Bakker. "Vlak voor vertrek naar Zuid-Korea hebben we het nummer Gangnam Style ingestudeerd. Dat is nu al onze grootste hit hier in Gangneung. De anders zo ingetogen Koreanen gaan werkelijk uit hun dak."

Kleintje Pils is in Zuid-Korea aanwezig bij het eerste deel van de schaatswedstrijden. Zo zagen ze de gouden races van Carlijn Achtereekte, Ireen Wüst en Sven Kramer. Zondag sidderde de Olympic Oval tijdens de winnende rit van Kramer op de 5000 meter. "Vlak daarvoor mochten we op het middenterrein een optreden geven voor het schaatspubliek. Onze koning Willem-Alexander bekroonde het optreden met een groot applaus." Na het optreden ging de band direct door naar het Holland House, op steenworp afstand van het schaatsstadion. "Het werd een groot feest tot in de kleine uurtjes."