Afbeelding
Foto:

Lijsttrekkers stellen zich voor

verkiezingen n Zeven politieke partijen doen in Teylingen mee aan de gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 21 maart: CDA, ChristenUnie, D66, GroenLinks, PvdA, Trilokaal en VVD. Op deze pagina stellen de lijsttrekkers zich voor en vertellen heel in het kort wat zij willen voor Teylingen.

Peter Scholten

Leeftijd: 66 jaar

Burgerlijke staat: getrouwd met Janny, drie zonen en twee kleinzonen.

Beroep: Voormalig marineofficier

Politiek actief sinds: 2010

Woont in Teylingen sinds: 1983, in Sassenheim

Na 38 jaar als marineofficier in operationele en bestuurlijke functies bij Defensie te hebben gediend, ben ik sinds maart 2010 voor het CDA lid van de gemeenteraad van Teylingen.


Het CDA is altijd nauw betrokken geweest bij het gemeentebestuur in Teylingen en voorheen in onze drie mooie dorpen. De lokale samenleving staat voor ons centraal. Net als in de afgelopen jaren blijft het CDA bijzondere aandacht geven aan het sociale domein. Op maat gerichte zorg voor ouderen en jongeren die dat nodig hebben. Daarnaast krijgt de veiligheid op en rond de stations in Teylingen prioriteit evenals de aanpak van verkeersonveilige situaties. Economie, duurzaamheid en natuur vinden onze inwoners ook belangrijk. Die onderwerpen krijgen beslist de aandacht van het CDA.

Frans Nederstigt

Leeftijd: 43 jaar

Burgerlijke staat: getrouwd, vader van een zoon (18) en dochter (16)

Beroep: Perswoordvoerder Internationaal Ondernemen Rijksdienst voor Ondernemend Nederland/Zelfstandig trainer Media en Profilering.

Politiek actief sinds: 2005, gemeenteraadslid sinds 2010

Woont in Teylingen sinds: 2003, in Voorhout

Iedereen doet mee met de ChristenUnie Teylingen. Zo willen we de komende vier jaar tegemoetkomen aan de wens van ondernemers om als gemeente veel actiever met ze mee te denken, mee te praten en mee te doen. Bijvoorbeeld door een MKB-visie, door aandacht voor startende ondernemers, door een nieuw Ondernemersfonds 2.0 en door één oplossing voor verkeersveiligheid en winkelleegstand in en rond de Herenstraat in Voorhout. We willen daarnaast op een positieve manier investeren in jongeren, omdat we weten dat zich dat dubbel uit laat betalen. Niet alleen omdat het dan prettiger leven is, maar ook omdat een lokale en diverse samenleving jongere inwoners die ook meedoen keihard nodig heeft. Voor duurzaamheid willen we extra aandacht voor maatregelen op het gebied van een groene leefomgeving, afvalscheiding, hergebruik grondstoffen en een duurzame energieopwekking waar iedereen aan mee kan doen.

Fred Koot

Leeftijd: 61 jaar

Burgerlijke staat: gehuwd met Freda; drie uitwonende kinderen Richard, Michel en Sander

Beroep: gemeentesecretaris / algemeen directeur Haarlemmerliede en Spaarnwoude

Politiek actief sinds: 1993 (toenmalige gemeente Sassenheim)

Woont in Teylingen sinds: 1956 (tussentijds een aantal jaren in Warmenhuizen)

Voor Warmond, Sassenheim en Voorhout zijn het groen in de wijken en het open landschap tussen de dorpen zeer belangrijk voor het goed wonen en werken. Hierbij horen niet alleen goede voorzieningen als scholen, sportaccommodaties, openbaar vervoer, woningen en bedrijven maar ook een veilige bereikbaarheid over weg, spoor en water.


De gemeente Teylingen floreert. Dit vraagt meer ruimte voor woningen, wegen en bedrijven met als gevolg meer verkeer en vervoer. Tegelijkertijd hebben mens, dier en plant in toenemende mate behoefte aan een goed klimaat voor een gezonde en zorgzame samenleving.


Gebied en inwoners gaan mij zeer ter harte. Ik ben Fred Koot, geboren en getogen op de grens van Groene Hart en Bollenstreek. Teylingen zit in mijn DNA. Samen met u wil ik me, als lijsttrekker van D66, krachtig inzetten voor een optimistisch, betrokken en duurzaam Teylingen.

Lena Budko

Leeftijd: 30 jaar

Burgerlijke staat: woont samen met vriend, (nog) geen kinderen

Beroep: Compliance analist

Politiek actief sinds: 2016

Woont in Teylingen sinds: 2014, in Warmond

We leven in een wereld waarin duurzame oplossingen ook economisch rendabel zijn geworden. We hebben een kans om te bouwen aan een welvarende maatschappij, zonder ons sociaal stelsel af te laten brokkelen. We kunnen het ons nu veroorloven om net wat zachter en met meer begrip met elkaar en de wereld om te gaan.

Ik wil mijn chemisch-wetenschappelijke achtergrond en mijn financiële ervaring, in het onder andere financieren van technologische start-ups, inzetten bij een progressieve en innovatieve transitie naar een klimaat neutrale gemeente. Ook wil ik in Teylingen een voortrekkersrol nemen op gebied van technologische-en procesinnovatie; voor slimme, efficiënte en nieuwe oplossingen om de oude problemen bij de bron aan te pakken.

Ik ben net 30 geworden en heb goede hoop en vertrouwen dat er ook voor mijn generatie en voor onze kinderen een groene wereld en sociale samenleving mogelijk is. Hier zal ik me dan ook volledig voor inzetten!

Sandra Groenendal

Leeftijd: 53 jaar

Burgerlijke staat: getrouwd

Beroep: Communicatie adviseur

Woont in Teylingen sinds: 2005, in Voorhout

Mijn naam is Sandra Groenendal, 53 jaar, sinds twaalf jaar woon ik in Voorhout. Ik werk als communicatiemanager bij Shell en heb hiervoor als communicatiemanager bij de Onderzoeksraad voor Veiligheid gewerkt. Ik ben al lang politiek actief, als bestuurslid voor de Pvda in Leiden, en heb mij ingezet voor de PvdA Teylingen tijdens campagnes. Ik ben in Amsterdam geboren in een arbeidersgezin met weinig geld en was de eerste in beide families die naar de universiteit ging, ondanks vooroordelen die er waren en zijn over kinderen van laagopgeleide ouders. Dankzij progressieve krachten ben ik gekomen waar ik nu ben, met hard werken. De PvdA kan onze gemeente socialer maken. Geen samenleving zonder samenwerking en solidariteit. Een andere prioriteit is duurzaamheid. Duurzaamheid is duurzame energie, regionale producten maken en kopen. Dus doe je boodschappen in je eigen gemeente! Laat je huis vertimmeren door een lokale aannemer. Duurzaamheid is deelnemen aan het rijke verenigingsleven, omdat je daarmee de solidariteit binnen Teylingen toekomstbestendig maakt.

Rob ten Boden

Leeftijd: 56

Burgerlijke staat: gehuwd

Beroep: Projectmanager ICT Infrastructuur VUmc

Politiek actief sinds: 2002

Woont in Teylingen sinds: 1987

Ik ben blij gestemd dat ik weer aanvoerder mag zijn bij de komende gemeenteraadsverkiezingen voor Trilokaal. Er gaat al veel goed, maar er kan nog zoveel beter in Teylingen.

De laatste vier jaar heb ik moeten constateren dat de mogelijkheden voor betaalbare huisvesting voor jongeren en ouderen er niet beter op zijn geworden. Ook maak ik me nog steeds zorgen over diegenen die het niet alleen redden in de maatschappij. Daarnaast gaat het verbeteren van duurzaam wonen me nog niet snel genoeg.

Voor de komende gemeenteraadsperiode neem ik 16 jaar aan politieke ervaring mee. Als (project)manager heb ik mensen en gevoelige onderwerpen goed genoeg leren kennen om vorm te kunnen geven aan de nodige verbeteringen.

Tevens neem ik voor de komende vier jaar mijn lust mee om te vechten tegen onrecht. Zoals jullie gewend zijn, mogen mensen me altijd aanspreken, zodat ik bij kan dragen aan een prettig woonomgeving in onze mooie dorpen.

Bas Brekelmans

Leeftijd: 51 jaar

Burgerlijke staat: samenwonend, 3 kinderen

Beroep: wethouder

Politiek actief sinds: 2002

Woont in Teylingen sinds: 2015

Teylingen nóg mooier! Dat wil de VVD voor elkaar krijgen. Teylingen is natuurlijk al een mooie gemeente, met unieke recreatie mogelijkheden, twee treinstations, goede sportfaciliteiten, noem maar op. Maar het kan altijd nog beter! Daar wil ik me ook de komende jaren voor inzetten. Sinds 2014 ben ik wethouder in Teylingen. Daarvoor was ik wethouder in Noordwijk en Lisse en 20 jaar beroepsofficier bij de luchtmacht. Ik woon met mijn gezin in Sassenheim. De afgelopen jaren heb ik me met ingezet voor onze gemeente, onder andere voor woningbouw voor jong en oud, in alle prijsklassen, voldoende groen, parkeermogelijkheden en energiezuinig. Kortom voor ieder wat wils. Ook heb ik gewerkt aan de verbetering en uitbreiding van Sportpark Elsgeest. Dat is ondanks allerlei moeilijkheden uiteindelijk gelukt, net als de verplaatsing van tennisclub STV. De komende jaren wil de VVD zich opnieuw heel graag samen met alle inwoners, ondernemers en vrijwilligers vol passie inzetten op het nog mooier maken van onze geweldige gemeente Teylingen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding