Iris van der Stelt komt juichend over de finish in Enschede. | Foto: pr./schaatspeloton.nl Foto: pr./schaatspeloton.nl

Nog twee wedstrijden is Van der Stelt verwijderd van winst Marathon Cup

Warmond n Zowel Lisa van der Geest als Iris van der Stelt stonden afgelopen weekend tijdens de wedstrijden om de KPB Marathon Cup op de hoogste trede van het podium. En ook de andere leden van de Warmondse IJsclub presteerden goed.

Niet alleen de Olympische Spelen ging van start met mooie podiumplaatsen, ook in Nederland werd er hard en slim gereden. In Enschede werd op vrijdag 9 februari weer een gewone competitiewedstrijd verreden. De dertiende wedstrijd werd een mooie prooi voor Iris van der Stelt, die de winst opdroeg aan haar recent overleden opa. Zij verstevigde hiermee haar leiderspositie in het klassement. Lisa van der Geest finishte als zesde en Anne Leltz op plaats 31.Leander van der Geest finishte bij de heren Topdivisie als zevende.

Op zaterdag 10 februari gingen de marathonrijders de strijd aan op 'De Coolste Baan van Nederland', een tijdelijke schaatsbaan in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Daar won Lisa van der Geest na rondes lang alleen gereden te hebben, werd Janneke Ensing tweede en won Lisa's ploeggenote Manon Kamminga de sprint van de groep en werd daarmee derde. Iris van der Stelt werd twaalfde en voegde veertien punten aan haar klassement toe. Met nog twee wedstrijden te gaan heeft Van der Stelt een voorsprong van 48,3 punten op nummer twee van het klassement , Emma Engbers. Een overwinning levert 25,1 punt op. De volgende marathonwedstrijd wordt in Tilburg verreden op 17 februari. De finale is op 3 maart in Amsterdam.

Koot en Vergeer weer succesvol

In Schaatshal Leiden reden de pupillen hun jaarlijkse District-kampioenschappen. Voor Patricia Koot (WIJC) resulteerde dat in een baanrecord over één ronde en de winst van dit kampioenschap. De afsluitende marathon die de pupillen reden schreef Koot ook op haar naam. Rens Vergeer (WIJC), die vorig weekend zilver behaalde in de baancompetitie in Den Haag, werd bij de jongens pupillen kampioen van KNSB District Sassenheim.

Remco Langemaire (WIJC en de gewestelijke selectie), mocht deelnemen aan het NK junioren Allround/Afstanden en Mass start op ijsbaan Twente in Enschede. Langemaire is junior B en reed de 500 meter in 39.43, de 1000 meter in een persoonlijk record van 1.17.04 en ook de 1500 meter reed de jongeling in een nieuw PR: 1.58.07.

Okke Mouwen (WIJC), junior C, verbeterde ook twee persoonlijke records tijdens een wedstrijd van Schaatscircuit.nl op 10 februari in Heerenveen. Op de 500 meter is zijn nieuwe persoonlijk record 41.44. Op de 1500 meter is dat sinds dit weekend 2.08.88.