Mick Snel in de aanval, op weg naar nog meer doelpunten in de Korfbal League. | Foto: pr./René van Dam
Mick Snel in de aanval, op weg naar nog meer doelpunten in de Korfbal League. | Foto: pr./René van Dam Foto: pr./René van Dam

Swingend TOP naar ruime overwinning op KZ

Sassenheim n Het publiek ging er eens goed voor zitten bij de thuiswedstrijd van TOP/SolarCompleet tegen KZ/Hiltex. De uitwedstrijd werd eerder nipt gewonnen, maar in deze fase van de competitie waren de Sassenheimers gewoonweg te sterk, met opvallend scorende rollen voor rebounders Daniel Harmzen (vijf goals) en Paul Anholts (drie goals). Voor aanvoerder Mick Snel werd het gedenkwaardige avond: hij scoorde zijn duizendste doelpunt in de Korfbal League.

Tegen KZ/Hiltex was het voor de eerste keer dit seizoen dat de ploeg van Jan Niebeek de hele wedstrijd een hoog niveau wist vast te houden. Na de eerste fase waarin de score gelijk opging, schakelde TOP vanaf 5-5 over in een hogere versnelling.

Bij KZ ontbrak topschutter Jordi Pasma vanwege een gebroken neus en dit is voor een ploeg die niet zo heel makkelijk scoort een grote aderlating. KZ probeerde met veel fysiek en achterverdedigen het spel van TOP te ontregelen, maar dat lukte niet. Celeste Split was daarvan een mooi voorbeeld, want zij werd met handen en voeten verdedigd, maar kwam toch vijf keer tot scoren. Het fysieke spel leverde ook regelmatig strafworpen op die alle werden benut, terwijl KZ er twee miste. Voor aanvoerder Mick Snel werd het een gedenkwaardige avond, want naast dat hij feilloos alle zeven strafworpen benutte, was de tweede tevens zijn duizendste doelpunt in de Korfbal League en dat al op 24-jarige leeftijd.

Na een ruststand van 15-10 was er heel even een iets mindere fase, maar de draad werd al snel opgepakt. Het spel van TOP was een genot om naar te kijken. Veel variatie, hoog baltempo en alle basisspelers die tot scoren kwamen. TOP ging door met het maken van mooie doelpunten na even zo mooie passes. Tien minuten voor tijd kon speler van de wedstrijd, Daniël Harmzen, al naar de kant worden gehaald en zijn vervanger Thomas Tiggelman nam zijn rol moeiteloos over door gelijk te scoren. De mooiste goal van de avond was van Nick Pikaar die in vliegende vaart de bal in de lucht afving, om vervolgens achter de korf in de draai te scoren.

KZ kwam niet verder dan af en toe een doelpunt, maar wist geen moment in de wedstrijd te komen. Dat was zeker ook de verdienste van het goed verdedigende werk van TOP. De teller stopte uiteindelijk bij 31-19 en daar was niets op af te dingen. TOP ligt op koers voor de play-offs en kan daar komende week een nog steviger basis voor leggen. Dan wacht wel de lastige uitwedstrijd tegen de nummer vier, het Friese LDODK.


Andrea Bouma sprint naar goud op NK indoor

Sassenheim n Atlete Andrea Bouma heeft bij de Nederlandse Kampioenschappen Indooratletiek voor junioren de titel behaald op de 200 meter sprint.

In Apeldoorn streed Bouma, lid van AV de Spartaan, in de categorie meisjes A om de prijzen. Op de 200 meter was ze de snelste in een tijd van 24.64 seconde en pakte daarmee het goud op die afstand en de titel Nederlands kampioen. Op de 60 meter had de sprintster uit Sassenheim een matige start, maar pakte toch een medaille. Haar 7.77 seconde was goed voor de derde plaats.


FNV helpt met aangifte

Voorhout n Evenals vorige jaren organiseert de vakbond FNV voor haar leden de gratis hulp bij de belastingaangifte over het belastingjaar 2017.

De FNV leden kunnen voor deze belastingservice terecht op maandag 5,dinsdag 13 of dinsdag 20 maart, vanaf 19.30 uuur in de kantine van voetbalvereniging Foreholte (Sportlaan 10). Om de aangifte inkomstenbelasting te kunnen behandelen is er een machtigingscode nodig.
Nieuw dit jaar is dat er voor de toeslagen ook een machtigingscode nodig is, deze is anders als die voor de inkomstenbelasting. Bij een toeslagpartner (getrouwd of samenwonend) dan is er een machtigingscode van allebei nodig.

Gratis FNV hulp bij het invullen van het belastingbiljet 2017 kan door het maken van een afspraak maken via Mevr. Angevaare: 0252-215358 (op werkdagen tussen 14.00 en 18.00 uur en op zaterdagen tussen 10.00 en 12.00 uur).