Voorlichtingsavond over overmatig piekeren

Sassenheim n Overmatig piekeren is een lastig verschijnsel dat het leven van mensen die ermee kampen behoorlijk ingewikkeld kan maken. Op maandag 5 maart is er een voorlichtingsavond over piekeren. De bijeenkomst wordt gehouden in de Julianakerk (Julianalaan 6) en begint om 19.30 uur. Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis.

De meeste mensen denken wel eens te lang na over zorgelijke onderwerpen. Zeker in tijden van economische crisis is het geen ongewoon verschijnsel. Er zijn ook mensen bij wie het piekeren een hardnekkige gewoonte wordt. Overmatig piekeren is een lastig verschijnsel dat het leven van mensen die ermee kampen behoorlijk ingewikkeld kan maken.

Overmatig piekeren over de toekomst kost tijd, energie en gaat vaak samen met angst. Mensen zijn bezorgd en vragen zich steeds af "wat als…?". Daarbij spannen de spieren zich onnodig aan en op den duur kan dat tot moeheid en lusteloosheid leiden.

Piekeren over dingen die gebeurd zijn in het verleden geeft een somber of boos gevoel. Piekeraars weten vaak wel dat ze niets aan het verleden kunnen veranderen, maar blijven toch hangen in negatieve herinneringen en kunnen zich niet meer concentreren op school, het werk of het huishouden. Het piekeren kan zelfs zo erg worden dat het leven van iemand ernstig ontwricht en dan spreken we van een piekerstoornis.

Bijeenkomst

Tijdens de bijeenkomst, georganiseerd door GGZ Rivierduinen en GGz Informatiepunt Holland Rijnland, gaat een ervaringsdeskundige in op het onderwerp vanuit haar/zijn eigen ervaring. Een professional vertelt over het thema in het algemeen, de achtergrond, oorzaken, signalen, het hulpaanbod en omgangsadviezen (familie en naasten). Uiteraard is er altijd voldoende ruimte om vragen te stellen. Meer informatie via 071-5147420 of kijk op www.ggz-informatiepunt.nl en www.rivierduinen.nl/agenda.