Zijlpont weer in de vaart

Teylingen n Voor het vijfentwintigste jaar gaat de Zijlpont weer in de vaart. Vanaf vrijdag 2 maart kunnen fietsers en voetgangers weer gebruik maken van deze pontverbinding tussen het noordoostpunt van de Merenwijk en de Zijldijk in Teylingen. In maart vaart de pont alleen op vrijdag, zaterdag en zondag. Van 1 april tot 1 oktober is de pont weer volledig in bedrijf op alle dagen van de week, met uitzondering van maandag, tenzij het een feestdag is. De pont vaart op werkdagen van 12.00 tot 18.00 uur en in het weekend van 10.00 tot 18.00 uur.

Voetgangers betalen 1 euro, fietsers 1,20 euro. Kinderen tot tien jaar, zonder fiets, betalen 50 eurocent.


#Held in 't Onderdak

Sassenheim n Marcel de Groot staat met zijn programma #Held op vrijdag 23 februari om 20.15 uur in theater 't Onderdak (J.P. Gouverneurlaan 40a). De componist, zanger en gitarist uit een muzikale familie speelde vijftien jaar in dienst van andere artiesten. Prima om anderen door zijn begeleiding te laten stralen vond hij, maar nu is het toch ook weer eens tijd om zelf voor het voetlicht te treden. Met wat? Vooral veel mooie, verse liedjes van zijn allernieuwste album, maar ook een enkel oud exemplaar komt voorbij en hier en daar misschien een goede cover. Opnieuw zo zelf in de spotlights staan dat vraagt wel om een portie heldhaftigheid en dat valt te prijzen. Kaarten kosten 18 euro per stuk en zijn verkrijgbaar via www.hetonderdak.nl en bij Primera Sassenheim (indien niet uitverkocht). Verkoop aan de zaal, op de dag van voorstelling vanaf 45 minuten voor aanvang. Pinnen is mogelijk.


Driftbuien bij kinderen

Teylingen n Het Centrum voor Jeugd en Gezin organiseert samen met Tischa Neve op donderdag 8 maart tussen 20.30 en 21.30 uur een gratis webinar over driftbuien bij jonge kinderen. Het is bedoeld voor alle ouders met kinderen tussen 1 en 4 jaar.

Peuters lijken soms te ontploffen om niks. Thuis, in de winkel, op straat. Goed reageren is dan best moeilijk. Tijdens dit webinar, een lezing die thuis achter de computer te volgen is, neemt kinderpsycholoog en opvoedkundige Tischa Neve ouders mee in de wereld van deze heftige emoties van hun kind en laat ze op een humoristische manier zien hoe je de boosheid van een kind kan kalmeren zonder zelf te ontploffen. Wat is een driftbui en waar komen deze heftige emoties vandaan? Hoe kun je helpen zodat er zo min mogelijk driftbuien ontstaan? Aanmelden via www.cjgcursus.nl.