Florence Foster

Sassenheim n De film Florence Foster Jenkins is op donderdag 1 maart om 20.15 uur te zien in theater 't Onderdak (J.P. Gouverneurlaan 40a). De film vertelt het waargebeurde verhaal van Florence Foster Jenkins, de legendarische Amerikaanse socialite die in de vorige eeuw wanhopige pogingen deed een beroemde zangeres te worden en zich daarbij niet liet hinderen door gebrek aan talent. Ondanks haar valse gekraai schopte ze het tot een optreden in het fameuze New Yorkse theater Carnegie Hall. Hugh Grant speelt haar beschermende echtgenoot. Kaarten kosten 5 euro en zijn verkrijgbaar vanaf 30 minuten voor aanvang in het theater.


Rapalje

Warmond n Theater Het Trefpunt staat op vrijdag 2 maart in het teken van Celtic Folk. Vanaf 20.30 uur is het optreden van Rapalja. De band speelt ballades met een vleugje heavy metal. Naast bier en whiskey, zijn er ook broodjes beenham en worst verkrijgbaar. Er zijn zit- en staplaatsen. Kaarten kosten 19 euro en zijn te reserveren via www.theaterhettrefpunt.nl, 45 minuten voor aanvang van de voorstelling aan de zaal en bij het VVV aan de Gemeentehaven in Warmond.


Shanty Festival

Warmond n Het Warmonds Schippertjeskoor organiseert op zondag 18 maart het zevende Warmonds Shanty Festival.Tussen 14.00 en 17.30 uur zingen in het Trefpunt (Herenweg 80) de drie koren 3X NIKS uit Heenvliet, het Zeedijkkoor uit Amsterdam en natuurlijk ook het Warmonds Schippertjeskoor. Het festival is een inloopconcert met een finale rond 17.30 uur. Dan zingen de drie koren samen.


Passieconcert zoekt zangers

Sassenheim n Het tweede Passieconcert in de Sint Pancratiuskerk is op zondag 25 maart om 20.00 uur. De koralen uit de Mattheus Passion worden afgewisseld met meditatieve teksten. De liederen worden uitgevoerd door een projectkoor onder leiding van Menno Hoekstra en organist Gerda Peters. Iedereen die graag zingt, is van harte uitgenodigd om mee te zingen met dit projectkoor. De liederen worden ingestudeerd op dinsdag 6, 13 en 20 maart van 20.00 tot 21.30 uur in de Pancratiuskerk (Hoofdstraat 188). Aanmelden voor het koor kan tot 1 maart bij Marjo van der Zanden via rkpancratius@hetnet.nl en via 0252-211568.