Inloop bij Historische Kring

Voorhout n De Historische Kring Voorhout (HKV) organiseert op zaterdag 24 februari tussen 10.00 en 12.30 uur een inloopbijeenkomst in het Kenniscentrum van de HKV aan de Bonekruidstraat tegenover nummer 30.

In de Oosthoutzaal kunnen bezoekers bladeren door de fotoboeken met duizenden foto's uit een ver en recent verleden. Ook de boeken zijn er om kennis te nemen van en over het historisch verleden van Voorhout, de bollenvelden, familiegeschiedenissen en boerderijen. Bestuursleden zijn aanwezig om bezoekers rond te leiden en vragen te beantwoorden. Ook zijn de recente aankopen te bewonderen, zoals een schilderij van de Ruïne van Teylingen van de hand van de Sassenheimse kunstschilder Louis Dieleman. Na zaterdag is de eerstvolgende inloop op woensdag 14 maart van 14.00 tot 16.00 uur.


Workshop: Krachtig Bestuur

Teylingen n Besturen betekent richting geven aan de vereniging, een koers uitzetten en op basis van deze koers beslissingen nemen. Op woensdag 28 februari van 19.30 tot 22.00 uur neemt Theo Versnel, van de Sesamacademie, een avond de tijd om in gesprek te gaan over besturen.

Aan de orde komen onder andere toekomstvisie, meerjarenplan, begroting, bestuursvorm, het vinden van de juiste bestuurders en de competenties die zij moeten hebben. Daarbij komt ook aan bod het bespreken van de verdeling van de taken, het functioneren als team, efficiënt vergaderen en het hanteren van de juiste leiderschapsstijlen. Ook is er aandacht voor verzekeringen en aansprakelijkheid, en de juiste contracten. De workshop wordt georganiseerd door Welzijn Teylingen en wordt gehouden in Sassembourg (Jan van Brabantweg 59 in Sassenheim). Vooraf aanmelden is gewenst en kan via www.welzijnteylingen.nl en via 0252 231805.


Nieuwe tijden bibliotheek

Warmond n De bibliotheek in Warmond is sinds dit jaar op woensdagmiddag eerder open: voortaan al om 12.00 uur tot 17.00 uur. En op zaterdag gaat de bibliotheek open tussen 11.00 uur en 13.00 uur. Daarnaast is het op woensdagmiddag is het DigiWoensdag. Een mediawijs digivaardig team van vrijwilligers staat klaar om hulp te bieden. DigiWoensdag is ook een plek waar je niet altijd met een vraag hoeft te komen, maar waar je ook tips en trucs kunt uitwisselen.


Nieuwe website kringloop

Sassenheim n Kringloopwinkel Op Dreef heeft een nieuwe website. Na weken van werk ging www.kringloopwinkelsassenheim.nl vorige week tijdens de medewerkersavond 'live'.