Aan de slag tijdens NLdoet

Teylingen n Tijdens NLdoet, op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart, gaan vrijwilligers weer aan de slag bij verschillende klussen in Teylingen. In totaal zijn er achttien projecten waarvoor vrijwilligers gevraagd worden.

In Sassenheim zijn zeven klussen aangemeld. Zo wil Scoutinggroep Scojesa kozijnen en deuren verven van het clubhuis aan de Sportdreef. De Tjarda gaat de steiger en de brug opknappen (Kagerweide 30). Speeltuin Bijdorp (Krelagehove 2) is op zoek naar vrijwilligers die willen helpen de speeltuin klaar te maken voor de opening. In Sassembourg (Jan van Brabantweg 7) is op vrijdag van 14.30 tot 16.30 uur open podium. Vrijwilligers wordt gevraagd een optreden van tien minuten te geven. Dat mag van alles zijn; bijvoorbeeld zang, dans of goochelen.

In Voorhout staan acht klussen op de lijst. Een daarvan is die om het Overbosch lenteklaar te maken op zaterdag 10 maart. De werkzaamheden in het bos op de hoek van de Rijnsburgerweg – Leidsevaart, zijn heel divers. Bij de ingang van het Overbosch staan bestuursleden klaar om de vrijwilligers te verwelkomen en uitleg te geven over de aan te pakken werkzaamheden. Iedereen kan kiezen welke werkzaamheden hij of zij wil uitvoeren. Voor meer informatie: www.vriendenvanhetoverbosch.nl. Ook bij kinderboerderij de Klaprooshof (Klaprooshof 12) zijn ze op zoek naar helpende handen. De woonkamers van 's Heerenloo in de Dirck Verhagenstraat 7 moeten geverfd worden. Voor deze klus op zaterdag worden nog twee vrijwilligers gevraagd.

In Warmond vraagt Scouting Norvicus hulp bij opknappen van de slaapruimtes in het wachtschip (Hellegatspolder 2). Bij Kinderboerderij de Kloosterhof wordt tijdens NLdoet een nieuwe blokhut geplaatst. Bij basisschool de Buitenplaats wordt het groene schoolplein klaargemaakt voor het voorjaar.

Ook een steentje bijdragen, alleen of met bijvoorbeeld familie, vrienden of collega's? Kijk voor alle klussen in Teylingen op www.nldoet.nl.


Daten voor 60-plussers

Teylingen n Na het succes van vorig jaar, organiseert Welzijn Teylingen opnieuw een (speed)datebijeenkomst voor 60-plussers te organiseren. Zo krijgen inwoners van de Bollenstreek op zaterdag 24 maart opnieuw de mogelijkheid om weer een nieuwe liefde, vriendschap of activiteitenmaatje te ontmoeten. Aanmelden kan nog tot en met 1 maart.

De Bollenstreek telt aardig wat alleenstaande senioren. Dat kan zijn door een scheiding of door het overlijden van de partner. Sommige senioren willen graag de rest van hun leven nog met iemand anders delen. Dat hoeft niet direct een nieuwe liefde te zijn, een goede vriendschap is vaak ook al voldoende.

Tijdens een datemiddag kunnen inwoners van Teylingen en omstreken elkaar ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje. De middag is onderverdeeld in verschillende activiteiten; het échte één op één speeddaten voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe liefde en de groepsgesprekken voor diegene die op zoek zijn naar een activiteiten maatje. Via het aanmeldingsformulier op de website van Welzijn Teylingen kan worden aangeven voor welk onderdeel deelnemers zich willen inschrijven.

Aanmelden

De datemiddag is op zaterdag 24 maart van 15.00 tot 17.00 uur in een discrete locatie in de buurt van Voorhout. Na aanmelding ontvangt men de definitieve locatiegegevens. De toegang bedraagt 12,50 euro per persoon, dit is inclusief toegang, een hapje en twee drankjes. Aanmelden kan tot en met 1 maart via www.welzijnteylingen.nl of bel 0252-231805. Voor wie wil komen maar geen eigen vervoersmogelijkheden heeft, kan Welzijn Teylingen eventueel een passende oplossing vinden.