Rens Raemakers gaat in gesprek met zijn partijgenoot, en wethouder in Teylingen, Arno van Kempen. | Foto: pr.
Rens Raemakers gaat in gesprek met zijn partijgenoot, en wethouder in Teylingen, Arno van Kempen. | Foto: pr. Foto: pr.

Themacafé over jeugdhulp en armoedebeleid

Teylingen n D66 organiseert op maandag 5 maart het themacafé 'Jeugdhulp, participatie en armoedebeleid in Teylingen'.

Een gesprek tussen D66-wethouder Arno van Kempen en Tweede Kamerlid Rens Raemakers over de toekomst van de jeugdhulpverlening, participatie en armoedebeleid in Teylingen.

Individuele vrijheid

Samenleven doe je niet alleen: daarvoor heb je elkaar nodig. D66 gaat ervan uit dat inwoners hun leven zoveel mogelijk zelf richting en inhoud willen geven. Individuele vrijheid en het recht op zelfregie is het uitgangspunt. De overheid heeft tegelijkertijd een zorgplicht voor inwoners die er zelf niet in slagen - noch met behulp van eigen familie, buren of vrienden - om economisch zelfstandig en/of sociaal zelfredzaam te zijn. De gemeente biedt dan een vangnet voor wie zorg- of hulpbehoevend is.

Maar hoe verbind je landelijk beleid aan de praktijk van de gemeente? Hoe leg je de focus op preventie en het leveren maatwerk voor jongeren die extra zorg, begeleiding en ondersteuning nodig hebben? Over deze onderwerpen organiseert D66 een discussiebijeenkomst op maandag 5 maart van 19.00 tot 21.00 uur in Grand Café Graaf Jan (Jan van Brabantweg 3 in Sassenheim). De toegang is gratis.


Minister Hugo de Jonge gastspreker in Fioretti

Hillegom n Het CDA Hillegom organiseert in samenwerking met de CDA-afdelingen in Lisse en Teylingen op dinsdag 13 maart een thema-avond over welzijn. Vicepremier Hugo de Jonge is tijdens deze avond gastspreker.

De Jonge is sinds 2017 vicepremier en minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport namens het CDA.

De bijeenkomst vindt plaats in het Fioretti College aan de Van Den Endelaan 5a. De toegang is gratis en de zaal is open om 19.45 uur. Het programma start om 20.15 uur.