Hans Portengen (r), directeur van Bibliotheek Bollenstreek, heeft nieuwe boeken voor de onder- en bovenbouw van de KTS meegenomen. KTS-directeur Ton de Groot (l) is blij met het nieuwe leesvoer voor de leerlingen. | Foto: pr.
Hans Portengen (r), directeur van Bibliotheek Bollenstreek, heeft nieuwe boeken voor de onder- en bovenbouw van de KTS meegenomen. KTS-directeur Ton de Groot (l) is blij met het nieuwe leesvoer voor de leerlingen. | Foto: pr. Foto: pr.

Nog meer leesplezier

Voorhout n Het Teylingen College KTS en de Bibliotheek Bollenstreek gaan hun samenwerking nog verder uitbouwen. Tijdens een ontmoeting tussen de directeuren van beide organisaties, vanwege de overdracht van de nieuwe collectie, benadrukten zij nogmaals het belang van lezen.

Twee jaar geleden zijn de middelbare school en de bibliotheek gestart met een pilot, waarbij de bibliotheek ieder halfjaar een speciaal geselecteerde collectie aan de KTS levert. In de onderbouw lezen de leerlingen vrij in de lessen Nederlands, en vergroten zo hun woordenschat en leesplezier. Ze kunnen langer zelfstandig lezen en leren zich beter te concentreren. Dit schooljaar zijn er ook nieuwe boeken geleverd voor de bovenbouw. Het doel is een doorlopende leeslijn te creƫren. De komende tijd gaan de KTS en Bibliotheek Bollenstreek kijken naar een samenwerking op het gebied van workshops voor leerlingen en docenten.