Expositie over lagere scholen extra middag geopend

Sassenheim n De expositie 'Lagere scholen in Sassenheim' is vanaf 1 maart tot 1 mei ook iedere donderdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur te bezichtigen. Stichting Oud Sassenheim (SOS) hoopt met de middagopenstelling een nieuw publiek naar de tentoonstelling te trekken.

De tentoonstelling, die vanaf de opening van kenniscentrum De Coy vorig jaar november loopt, trok tot nu toe vooral veel donateurs van de stichting. Met de extra openingstijden in de middag hoopt de stichting ook meer niet-leden en oud-leerlingen van de scholen en hun kinderen te trekken. Op donderdagmiddag 1 maart kan dat nog mooi tijdens de voorjaarsvakantie. Met name kinderen verbazen zich er over hoe vroeger het lagere schoolonderwijs was ingericht. De leermiddelen van toen doen hen verbaasd staan. Ouderen herkennen vooral de oude schoolplaten en het oude speelgerei van het schoolplein. Naast de oude schoolattributen is een groot aantal mappen uitgestald met klassenfoto's en foto's van scholen die allang niet meer bestaan. Tijdens de Open Monumentendag van vorig jaar vonden vooral de fotomappen veel bekijks tijdens het Klasgenotenfestival. De foto's kunnen worden nabesteld.

Gedurende de extra openingstijden gaan veelal oud-docenten de bezoekers door de tentoonstelling leiden. Voor kinderen staat er een drankje klaar. De tentoonstelling 'Lagere scholen in Sassenheim' duurt tot 1 mei en is te bezichtigen in De Coy (Kagerdreef 72).

Op donderdag 1 maart is ook de SOS-Inloopbijeenkomst, vanaf 10.00 uur. Om 10.30 uur wordt voorstelling nr 2 vertoond van 'Kent u ze nog, de Sassemers'.