De meerkoeten wagen zich als eerste op het bevroren water aan de Van de Berch van Heemstedeweg in Voorhout. | Foto: MV
De meerkoeten wagen zich als eerste op het bevroren water aan de Van de Berch van Heemstedeweg in Voorhout. | Foto: MV Foto:

Even op het ijs

Teylingen n Het is voorjaarsvakantie, maar het vriest dat het kraakt! Ook deze week verwacht het KNMI nog volop winterweer, met matige vorst in het begin van de week, maar strenge vorst tot zo'n -10 van woensdag op donderdag. Voor begin maart zijn dit ongewoon lage temperaturen. De gevoelstemperaturen liggen in de ochtend rond -15 graden. Bij de ijsclubs kriebelt het dan ook flink, maar de banen zijn nog niet open. Voor een landijsbaan geldt voor het ijs een minimale dikte van 5 centimeter. Zowel in Warmond, Sassenheim als Voorhout werd die aan het begin van de week nog niet gehaald. In Voorhout verwachten ze baan bij het sportpark de Elsgeest vandaag, woensdag 28 februari, te kunnen openen. Ook de andere ijsclubs melden op hun website iedere keer de stand van zaken.

De schaatspret is mogelijk maar van korte duur. Vanaf vrijdag voorspelt het KNMI een dooiaanval met eerst sneeuw, steeds meer overgaand in regen bij oplopende temperaturen.