Door de renovatie zijn er extra zit- en werkplekken voor de leerlingen gecreeerd. | Foto: pr.
Door de renovatie zijn er extra zit- en werkplekken voor de leerlingen gecreeerd. | Foto: pr. Foto:

n Dubbel feest Rijnlands Lyceum met renovatie en lustrum

Sassenheim n Het gerenoveerde schoolgebouw van het Rijnlands Lyceum Sassenheim wordt op woensdag 14 maart feestelijk geopend. Wethouder Kees van Velzen verricht samen met een leerling de openingshandeling waarna een ieder het resultaat van de renovatie kan bewonderen. Ook heeft de middelbare school nog wat te vieren: het 45-jarig lustrum.

"Onze leeromgeving is nu aangepast aan de nieuwste inzichten op onderwijsgebied", zegt Ilse Tacken, conrector bedrijfsvoering. "Onderwijsvormen veranderen, leermiddelen veranderen en het leerlingenaantal groeit nog steeds. Zelfstandig werken, werken met een eigen device: dat is steeds meer gemeengoed geworden. Om die redenen werd het gebouw anders ingedeeld. Daarnaast deelden we kantoorruimtes efficiƫnter in en is er geclusterd. Tenslotte werd het klimaat in de lokalen verbeterd. Het is gelukt om alles is in de schoolvakanties te realiseren zodat de lessen er minimaal hinder van hadden. We startten in de kerstvakantie in 2016, het meeste gebeurde in de zomervakantie 2017 en tenslotte is in de voorjaarsvakantie het laatste afgerond", aldus Tacken.

Lokalen van verschillende groottes en mini-leerpleinen zijn gemaakt, op de gang kwamen werkplekken voor leerlingen. Ook zijn er zitjes voor leerlingen gerealiseerd zodat zij op andere plekken dan in de aula kunnen pauzeren.