Op sportpark de Roodemolen wordt hard gewerkt om het nieuwe tennispark van de STV aan te leggen. | Foto: pr.
Op sportpark de Roodemolen wordt hard gewerkt om het nieuwe tennispark van de STV aan te leggen. | Foto: pr. Foto: pr.

Tennispark in juni open

Sassenheim n De bouw van het nieuwe tennispark van de Sassenheimse Tennis Vereniging (STV) is in volle gang. Het park op het Roodemolenpark wordt media juni dit jaar geopend.

Bij de bouw van het nieuwe tennispark voor de Sassenheimse Tennis Vereniging is weer een nieuw hoogtepunt bereikt. Letterlijk dit keer, want het hoogste punt van het clubhuis zit erop. STV vierde dat samen met de medewerkers van de bouw door het schenken van zogenaamd (alcoholvrij) pannenbier. Om het feest compleet te maken, sneden STV-voorzitters Hans Wingender en René Vos de taart aan. Bovendien werden de bouwmedewerkers bedankt met een aandenken.

De beide voorzitters, die elkaar als voorzitter van de tennisvereniging jaarlijks afwisselen, zijn hun gezamenlijke bestuursperiode acht jaar geleden gestart. Hierbij wisten ze dat tijdens hun ambtsperiode de bouw van het nieuwe tennispark gerealiseerd zou worden. Het is dan ook fijn om na jaren van intensieve voorbereidingen eindelijk resultaat te kunnen zien. Tijdens de ALV van de vereniging kregen de leden een virtuele rondleiding door het nieuwe clubhuis.

De Sassenheimse Tennis Vereniging zal medio juni 2018 het nieuwe clubhuis feestelijk openen tijdens het Open Toernooi.


Dubbel Van der Geest

Warmond n Lisa van der Geest heeft de derde en vierde marathon uit de grandprixcyclus op natuurijs gewonnen. In het Zweedse Lulea won ze de laatste wedstrijd door in de laatste fase weg te rijden bij concurrent Elma de Vries.

Van der Geest won al eerder de nationale titel op de Weissensee en ook in Zweden liet ze zien in goede vorm te steken. Op zaterdag won ze derde wedstrijd door weg te rijden en met een voorsprong van 14 seconden te finishen voor haar achtervolgers. Op zondag zette haar ploeg, MK Basics, de kaarten op Iris van der Stelt. De inwoonster van Sassenheim had nog een kans om het klassement van de Grand Prix te winnen, maar viel uit met materiaalpech. Het betekende voor Van der Geest dat haar kopwerk niet meer nodig was voor haar ploeggenoot en dus ging ze voor eigen kansen. Na bijna honderd kilometer reed ze weg bij de kopgroep van zes en kwam alleen over de finish.