Mick Snel op weg naar weer een doelpunt. Hij scoorde tien keer voor TOP. | Foto: pr./René van Dam Foto: pr./René van Dam

Makkelijke overwinning voor TOP

Sassenheim n TOP/SolarCompleet had een gemakkelijke avond bij KCC/So Natural in Capelle aan de IJssel. In de thuiswedstrijd gaf KCC nog goed partij en was het tot ver in de tweede helft spannend, nu was er geen moment sprake van een echte wedstrijd.

Zowel coach Jan Niebeek als speler Daniel Harmzen waren afwezig door ziekte. Harmzen werd vervangen door de goed spelende Thomas Tiggelman. De eerste vijf minuten van de wedstrijd werden er over en weer een groot aantal kansen gemist en het was uiteindelijk TOP dat de score opende met een goal van Celeste Split. De 0-2 was weer een heerlijke goal van Nick Pikaar die na een pass van Paul Anholts met éen hand scoorde. TOP wist het publiek te vermaken met mooie goals van Sanne Jousma, Thomas Tiggelman, Celeste Split en een buzzerbeater van Barbara Brouwer. Mick Snel was ook scherp in de afronding en kwam uit op een totaal van tien goals. Het grootste verschil tussen beide ploegen zat hem met in de scores van de dames, want waar de KCC-dames slechts drie goals noteerden, waren de TOP-dames goed voor veertien goals. Met rust was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld: 9-18.

Na rust deed TOP er nog een schepje bovenop en opende met een ogenschijnlijk simpele doorloopbal van Jet Hendriks. Bij de 10-20 van Paul Anholts hadden alle spelers gescoord. Invaller Wessel van Noort kwam ook nog op het scoreformulier met een benutte strafworp. De laatste goal van Anholts was wellicht de mooiste van de wedstrijd, want achter de korf gooide hij met nog vier seconden op de klok de bal met een hand in de korf.

De 21-36 overwinning geeft vertrouwen richting de play-offs. Op vrijdag 2 maart speelt TOP om 20.00 uur tegen DOS'46 in sporthal de Korf. De wedstrijd wordt uitgezonden bij Ziggo Sport.

The Bassets stelt teleur

Sassenheim n De rugbyers van The Bassets konden eindelijk punten pakken in de landelijke kampioenspoule. Oemoemenoe gaf de thuisclub echter een lesje in effectiviteit.

Slechts zes teams strijden daarin om de landstitel. Voor die titel zijn The Bassets al uitgespeeld en zo ook hun tegenstander Oemoemenoe uit Zeeland. Ook zij spelen ook geen rol van betekenis meer. Toch wilden beide teams voor de winst gaan, waarbij The Bassets hun thuisvoordeel mee wilde laten spelen en het publiek een mooie wedstrijd wilde voorschotelen. De dik ingepakte supporters gingen er eens goed voor zitten, maar kwamen al snel bedrogen uit. De gasten uit Zeeland, waar de voertaal Engels bleek te zijn, deelde vanaf het begin de lakens uit. Op alle fronten beheerste zij het speelveld en The Bassets kreeg les in effectiviteit. Het was een wonder dat het bij rust pas 5-22 was. In de tweede helft bleef Oemoemenoe de bovenliggende partij. Toen de scheidsrechter het verlossende eindsignaal in zijn fluit blies stond op het scorebord de niets op af te dingen eindstand van 12-37. Op zaterdag 24 maart moeten de mouwen extra worden opgestroopt, dan komt de landskampioen RCH uit Hilversum op bezoek.

Foreholte pakt volle winst in Emmen

Voorhout n Foreholte pakte in Emmen de volle winst, maar moest daar tegen hekkensluiter E&O wel een zware strijd leveren.

Foreholte heeft net als S.E.W vier partijen gewonnen. Toch is het in Emmen altijd hard werken voor elke meter. Zeker wanneer aanvoerster en routiner Naomi Hoogervorst ontbreekt wegens werkomstandigheden in het buitenland. Ook Williënne vd Plas en Lot van Kampen ontbraken vanwege ziek. Mayra de Boer was nog geblesseerd en junior Marit Huiberts was weer terug op de bank na lastige blessure.

Foreholte kende een matige start. E&O was niet van plan om het Foreholte makkelijk te maken. Dat lukte ook aardig dankzij onbeholpen gedrag, met name in de verdedigende acties. De Voorhoutse ploeg vond het moeilijk dit te accepteren, maar wist de focus op het eigen spel terug te vinden. Zo'n acht minuten voor de rust werd het eerste gaatje geslagen. Van 8-9 ging het naar 8-16, mede dankzij goed keeperswerk van junior Romy Verweij. In de tweede helft deed E&O er nog een schepje bovenop om de wedstrijd naar hun hand te kunnen zetten. Foreholte zakte wat weg, gaf veel foute passes en was minder sterk in de verdediging. Halverwege de tweede helft was het 13-23. Ondanks dat het een rommelige wedstrijd was van beide kanten, wist Foreholte toch het hoofd koel te houden. Uiteindelijk kan de Voorhoutse ploeg tevreden zijn met de 23-31 overwinning.

Keepster Romy Verweij speelde een goede wedstrijd. | Foto: pr.