Teylingen gaat 28 statushouders huisvesten

Teylingen n De gemeente Teylingen heeft de taakstelling gekregen om in het eerste half jaar van 2018 in totaal 28 statushouders te huisvesten. Het gaat met name om gezinnen.

Vanuit het Centraal Opvangorgaan Asielzoekers (COA) wordt ingezet op nareizigers. Dit betekent dat gemeenten voornamelijk gezinnen zullen moeten huisvesten. Teylingen verwacht de statushouders binnen de bestaande mogelijkheden een woning te kunnen bieden. Dat zijn de aangekochte woningen waarin doorstroom plaatsvindt en de woningen die de corporaties beschikbaar stellen, zo staat de Voortgangsrapportage over de huisvesting van statushouders. In totaal heeft de gemeente vijf woningen aangekocht. In vier van de woningen wonen in totaal zestien statushouders. In ieder huis zijn vier losse wooneenheden gemaakt. In het vijfde huis woont een gezin. De overige twee woningen die waren aangekocht, bleken in het voorjaar van 2017 toch niet nodig door een afname van de vluchtelingenstroom.Teylingen haalde de taakstelling voor 2017 ruim; bovenop de 88 statushouders die gehuisvest moesten worden, werd voor nog 20 mensen onderdak geregeld. Het overschot kwam met name door gezinshereniging.


Inloop bij HKV

Voorhout n De Historische Kring Voorhout houdt op woensdag 14 maart weer een inloopmiddag in het kenniscentrum aan de Bonekruidstraat t.o. nummer 30. Tussen 14.00 en 16.00 uur kan iedereen binnenlopen om in de Oosthoutzaal de vitrines met aanwinsten uit de historie van Voorhout te bekijken. Verder kunnen bezoekers bladeren door de tientallen fotoboeken met duizenden foto's van en over het historisch verleden van Voorhout. Bestuursleden zijn aanwezig om vragen te beantwoorden. Ook is het mogelijk om foto's en voorwerpen aan te bieden, te laten scannen of te schenken. De eerstvolgende inloop is zaterdag 31 maart van 10.00 tot 12.30 uur.