Alzheimer café

Regio n In de eerstvolgende bijeenkomst van het Alzheimer café Teylingen-Noordwijkerhout is het thema: Het zelfgekozen levenseinde bij dementie.

Het zelfgekozen levenseinde is een beladen onderwerp, dat de afgelopen jaren en recent weer, in het nieuws is geweest. Een thema waar nog volop over wordt nagedacht en waar verschillende meningen over zijn. Wat staat erover in de wet? Hoe wordt erover gedacht door artsen die een eventuele euthanasie dienen uit te voeren? Tijdens het Alzheimer café wordt hierover uitgebreid gesproken. De bijeenkomst start met een video. Professionals, patiënten en mantelzorgers belichten vanuit verschillende invalshoeken het thema. Hierna is het de bedoeling om in kleine groepjes met elkaar in gesprek te gaan aan de hand van stellingen. De leiding is in handen van Yvonne Martens (specialist ouderengeneeskunde) en Willy Gillissen (wijkverpleegkundige).

Het Alzheimer café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, vrienden, hulpverleners en andere geïnteresseerden en is maandag 12 maart geopend vanaf 19.00 uur. Het programma begint om 19.30 uur en eindigt om 21.00 uur. Deze keer is het weer de beurt aan Noordwijkerhout. Iedereen is welkom in bij Stichting Ontmoetingscentrum Puyckendam (SOP), Pilarenlaan 4. Aanmelden voor deze avond is niet nodig. Meer informatie via: mevrouw C. van Noort, 06-10918151.