Martijn van Duijvenbode en lijsttrekker Rob ten Boden (r) in gesprek met vicevoorzitter Jos Leenheer (m). | Foto: pr.
Martijn van Duijvenbode en lijsttrekker Rob ten Boden (r) in gesprek met vicevoorzitter Jos Leenheer (m). | Foto: pr. Foto: pr.

Trilokaal op bezoek bij Veteranen

Sassenheim n Trilokaal heeft op woensdag 28 februari een bezoek afgelegd aan de stichting Veteranen Duin- en Bollenstreek. Kandidaat raadsleden Frans van Swieten, Martijn van Duijvenbode en lijsttrekker Rob ten Boden gingen in gesprek met vicevoorzitter van de veteranen, Jos Leenheer, over de doelstellingen en het maatschappelijk werk van de stichting.

De stichting, gevestigd aan de Hoofdstraat in Sassenheim, is inmiddels zes jaar actief. In het centrum werken opgeleide 'nuldelijns'-vrijwilligers die veteranen en hun familie helpen bij problemen als posttraumatische stressstoornis (PTSS) en het verwerken van hun oorlogsverleden. Het centrum functioneert ook als een verlengstuk van het landelijke veteranenloket. Door de inzet van het centrum worden sociale escalaties bij veteranen voorkomen.

Subsidie continueren

Trilokaal is enthousiast over het centrum en de maatschappelijke bijdrage. Ten Boden: "De WMO-functie die de stichting vervuld is zeer waardevol voor deze regio. We zetten ons ervoor in dat het centrum ook in de toekomst zijn functie kan blijven vervullen. We overwegen op korte termijn een motie in te dienen om de benodigde geringe financiering van het platform te continueren."


College van B & W op pad tijdens NLdoet

Teylingen n Tijdens de jaarlijkse klusdagen van NLdoet, dit jaar op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart, steken vrijwilligers de handen uit de mouwen om te helpen bij clubs, verenigingen en zorginstellingen. Ook het college van B & W doet mee en helpt aankomend weekend bij verschillende projecten mee.

Burgemeester Carla Breuer helpt vrijdag 9 maart bij de verwendag voor de bewoners van Gerto in Voorhout. Op zaterdag 10 maart verzorgt wethouder Arno van Kempen samen met andere vrijwilligers een filmmiddag voor de bewoners van de Bolero in Voorhout. Wethouder Bas Brekelmans gaat zaterdag 10 maart aan de slag om samen met anderen het Groene Schoolplein van basisschool De Buitenplaats in Warmond voorjaar- en zomerklaar te maken. Wethouder Kees van Velzen bezoekt meerdere klussen op vrijdag en zaterdag.

In totaal zijn er achttien klussen tijdens NLdoet in Teylingen. Benieuwd waar nog helpende handen nodig zijn? Kijk dan op www.nldoet.nl en selecteer 'Teylingen'.


'Snel duidelijkheid bij speelveldje Cluster'

Voorhout n De ChristenUnie wil snel duidelijkheid van het college van B & W over de situatie rond het speelveldje bij de basisscholen in het Cluster aan de Jacoba van Beierenweg en de Pieter van Slingerlandstraat. Het speelveld, aan de overkant van het fietspad langs het Clustergebouw, werd bij toerbeurt gebruikt door kinderen van de scholen. Na klachten van een buurtbewoner dat dit volgens het bestemmingsplan niet zou zijn toegestaan, ontvingen de ouders in oktober een brief dat het gebruik tot nader order is opgeschort.

Volgens de ChristenUnie is het voor alle betrokken partijen belangrijk dat snel duidelijkheid komt over de status van het speelveldje en de mogelijkheid voor scholen om kinderen daar weer te laten spelen. Shari van den Hout (ChristenUnie): "De fractie heeft in oktober bemiddeld dat ouders in gesprek konden met wethouder Kees van Velzen. Daarop is in eerste instantie wel contact geweest, maar sinds die tijd is het weer stil geworden vanuit de gemeente". Het speelveldje is een aantal jaren geleden door ouders en buurtbewoners ingericht en mag buiten schooltijden om ook gewoon als speelveldje gebruikt worden. Afspraken over het gebruik van het veldje door scholen in het Cluster met de voormalige gemeente Voorhout blijken niet duidelijk te zijn vastgelegd.

De ChristenUnie heeft nu vragen gesteld aan het college wat de reden is voor de vertraging en waarom betrokkenen niet worden geïnformeerd over de stand van zaken. Van den Hout: "We zien graag op korte termijn een oplossing voor dit vraagstuk dat recht doet aan de belangen van de buurtbewoner(s), maar ook aan de belangen van schoolkinderen, die een speelveldje graag willen gebruiken waar het ook voor bedoeld is".

Het speelveldje in het Cluster. | Foto: pr.