Bijeenkomst over plan voor Berg- en Daalpolder

regio n Voor de Hogeveensepolder (gemeente Noordwijkerhout) en de Berg- en Daalpolder (gemeente Teylingen) is het hoogheemraadschap van Rijnland bezig met de voorbereidingen van een nieuw watergebiedsplan. Op dinsdag 13 maart organiseert Rijnland daarom een informatiebijeenkomst om samen de knelpunten te inventariseren.

De bijeenkomst is in De Maasgaarde (Maaszaal), Herenweg 9a in Noordwijkerhout. De inloop is vanaf 19.15 uur, de bijeenkomst duurt van 19.30 tot 21.00 uur. Doel van de bijeenkomst is om gezamenlijk de knelpunten in het watersysteem voor bovenstaande polder te inventariseren en daarover met elkaar in gesprek te gaan. Informatie van bewoners, grondeigenaren en/of landgebruikers is essentieel voor Rijnland om een goed beeld te vormen van de huidige situatie van het watersysteem. Meer informatie via: wgpkust@rijnland.net onder vermelding van WGP Hogeveensepolder of WGP Berg- en Daalpolder. Op een later moment in dit proces zullen de projectwebsites van deze polders gevulde worden en is daar alle informatie te vinden over de nieuwe watergebiedsplannen.


Politiek Café over veiligheid in dorpen

Teylingen n CDA Teylingen organiseert op maandag 12 maart een Politiek Café met als thema veiligheid. Te gast zijn Henk Woppenkamp, de nieuwe politiechef van Teylingen, en Chris van Dam, woordvoerder veiligheid en justitie in de Tweede Kamer namens het CDA.

Tijdens de bijeenkomst worden veel verschillende onderwerpen besproken. Er is aandacht voor inbraken en inbraakpreventie bij zowel woningen als bedrijven, diefstal van auto's en fietsen en voor het doen van aangifte en de vraag of dat eigenlijk nog wel zin heeft. Daarnaast wordt de veiligheid die wordt ervaren in de winkelstraten en door de ondernemers behandeld. Ook de verkeersveiligheid, de handhaving en de zichtbaarheid van de politie komen aan bod.

Het Politiek Café op maandag 12 maart wordt gehouden in Cheers! (Herenstraat 106) in Voorhout. De inloop is vanaf 19.30 uur, het programma start om 20.00 uur. De toegang is gratis.


Van Kempen opnieuw kandidaat-wethouder D66

Teylingen n D66-wethouder Arno van Kempen is door zijn partij voordragen als kandidaat-wethouder bij de komende gemeenteraadsverkiezingen.

De in Warmond woonachtige Van Kempen is tijdens deze collegeperiode vier jaar lang wethouder. Zijn belangrijkste portefeuilles zijn sociale zaken en duurzaamheid. Zijn partij heeft hem gevraagd zich voor een tweede periode beschikbaar te stellen. Voorzitter Katja Heede: "Als wethouder heeft Arno de laatste vier jaar met veel inzet en succes de D66 speerpunten in het college ingebracht. Met name op de moeilijke dossiers zorg en duurzaamheid heeft hij flinke vooruitgang geboekt. Arno heeft laten zien een goed bestuurder te zijn en zeer op zijn plek binnen de gemeente. Dat is goed voor D66 maar zeker ook voor de gemeente Teylingen. Maar er is ook nog veel te doen. Daarom hebben we Arno gevraagd zich beschikbaar te stellen voor een nieuwe termijn als wethouder." Ook Van Kempen, die de komende maand zijn eerste termijn afrondt, is tevreden over de eerste vier jaar. "Na vier jaar wethouderschap zijn veel zaken op het gebied van zorg en duurzaamheid op de rails gezet. Maar er liggen nog veel kansen. Ik zou graag in een tweede periode wethouderschap doorpakken op deze thema's. De ervaring heb ik, net als de inzet en passie!"


TOV: Nieuw platform voor alle ondernemers

Teylingen n In de algemene ledenvergadering van de Teylingen Ondernemers Vereniging op maandag 5 maart heeft het demissionair bestuur zijn taken overgedragen aan een tijdelijk bestuur. Het interim-bestuur gaat kijken of een nieuw platform voor alle ondernemers binnen Teylingen haalbaar is.

Aanleiding voor het aftreden van het demissionair bestuur is het stranden van het Ondernemersfonds Teylingen vanwege het ontbreken van politiek draagvlak. In december trok de gemeenteraad de stekker uit het Ondernemersfonds. Het fonds kwam twee jaar eerder al moet moeite tot stand. Ook toen verlieten leden van de TOV de vereniging vanwege de discussie over het wel of niet opzetten van het fonds. Een deel van hen verenigden zich in de VOT, de Vrije Ondernemers Teylingen.

Het interim bestuur heeft nu als taak van de TOV meegekregen om in de komende periode alle ondernemers van Teylingen uit te nodigen om mee te denken over de opzet van een nieuw ondernemersplatform onder de naam Teylingen Ondernemers Platform (TOP). Ze willen daarin zoveel mogelijk draagvlak vinden en inzicht krijgen in wat er leeft bij de ondernemers en waar zij behoefte aan hebben.